Könnyezett a Szűz Mária szobor a templomban - az emberek csodáról beszélnek (FOTÓ+VIDEÓ)

A mexikói Colima állambeli El Canal közösségében élő híveknek nincs kétségük afelől, hogy egy igazi csoda szemtanúi voltak - írja a Topky.

Könnyezett a Szűz Mária szobor a templomban - az emberek csodáról beszélnek (FOTÓ+VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Meg vannak győződve arról, hogy templomukban könny csordult ki a Szűz Mária szobor szeméből. A kivételes jelenséget is videóra is vették.

Több száz hívő sereglett az El Canal közösségben lévő Szűz Mária szoborhoz, abban a reményben, hogy láthatja sírni. Még egy videó is megjelent a közösségi médiában, amely azt a pillanatot örökíti meg, amikor a szeméből könnyek folynak le az arcán. Állítólag a szobor szeme vörös is lett.

Mások Szűz Mária könnyeit a Colimában zajló erőszakkal társítják. Október óta 702 gyilkosság történt ebben az államban. A szobor könnyei arra a meggyőződésre vezettek, hogy békét keres egy erőszakkal teli közösségben.

Bár az úgynevezett csoda sokakat meglepett, Luigi Garlaschelli professzort nem nyűgözte le, mert neki mindenre van tudományos magyarázata. Megjegyezte, hogy egyes szobrok képesek felszívni a vizet, attól függően, hogy milyen anyagokból készültek, mint például a gipsz vagy a kerámia. A külső részüket általában vízálló réteggel egészítik ki. Amikor a tetején lévő lyuk megtelik vízzel, akkor a porózus anyag ezt magába szívja, de ha a szerkezeten egy kis repedés is van, az kiszivároghat.

Topky/para