Kiújult Hugh Jackman rákja

Két éven belül ez az ötödik alkalom, hogy Hugh Jackmannél a rutinvizsgálaton rákot diagnosztizáltak, és erről a közösségi oldalán így számolt be a színész – írja a Nők Lapja Café.

Kiújult Hugh Jackman rákja
Fotó: Instagram

„Egy példa arra, mi történik, ha nem kened magad naptejjel. Bazálsejtes bőrrák. A rák legkevésbé agresszív formája, de nagyon komoly betegség. KÉRLEK, HASZNÁLJATOK NAPTEJET, és menjetek rendszeresen szűrővizsgálatokra.”

Tavaly májusban beszélt Hugh Jackman a kiújult bőrrákjáról, és arról, hogy 18 hónap alatt négyszer műtötték meg, az orvosai pedig felkészítették: valószínűleg nem ez az utolsó műtét, mert a ráknak ez a fajtája gyakran kiújul. 

A tavalyi műtétje után a színész már kampányolt azért, hogy nagyobb figyelmet kapjon ez a betegség, és vegyék komolyan a veszélyt a fiatalok is.

„Csak egy apró sötét folt volt az arcomon, de valahogy kezdett furán kinézni. Szerencsém volt, amiért időben mentem orvoshoz. Nem az a legrosszabb, ha diagnosztizálják a betegséget, hanem az, ha kezeletlenül marad.”

Három havonta kell kontrollra járnia. „Reálisan látom a dolgokat, nagyobb az esélyem arra, hogy a jövőben lesznek még műtéteim, mint arra, hogy nem találnak semmit. Ez egyáltalán nem ritka azoknál az ausztráloknál, akiknek brit őseik voltak, fehér bőrűek, és  ráadásul soha senki sem mondta, hogy használjak naptejet.”

A színész gyerekei és felesége optimisták a betegséggel kapcsolatban, és a család az, ami igazán motiválja Jackmant, hogy ne hanyagolja el az ellenőrzéseket.

Nők Lapja Café