Kis híján összeütközött egy amerikai utasszállító egy azonosítatlan repülő tárggyal

Majdnem összeütközött egy azonosítatlan repülő tárggyal az American Airlines AA 2292 járata február 21-én. Kiszivárgott a rádióbeszélgetés felvétele, amit a pilóta a földi irányítással folytatott.

Kis híján összeütközött egy amerikai utasszállító egy azonosítatlan repülő tárggyal
Fotó: TASR - illusztráció

Cininnatiből Phoenixbe tartott február 21-én éjjel az American Airlines egyik utasszállítója. A gép kapitánya nem sokkal hajnali egy óra húsz előtt felvette a kapcsolatot az Albuquerque-i földi repülésirányítással és megkérdezte, mi van a közelükben – írja a 24.hu a Daily Star információi alapján.

A pilóta aztán közölte, egy hengeres alakú, cirkálórakétára hasonlító tárgy húzott el nagy sebességgel az utasszállító fölött. Miután a rádióbeszélgetés felvétele kiszivárgott, a légitársaság elismerte, hogy az az AA 292-es járat kapitánya és a földi irányítás között hangzott el, február 21-én. Az Egyesült Államok légügyi hivatala ugyanakkor az esettel kapcsolatban azt közölte, a földi radarok semmiféle azonosítatlan repülő tárgyat sem láttak az égen a kérdéses időpontban.

Az FBI annyit közölt az incidenssel kapcsolatban, hogy tudnak róla, ahogy arról is, hogy pontosan egy évvel ezelőtt, majdnem pontosan ugyanez történt Új-Mexikó légterében. Egy utasszállító pilótája akkor is egy rendkívül gyorsan haladó, hengeres tárgyat látott a levegőben.


(24.hu)