Királyi esküvők tortaszeletjei kerülnek kalapács alá (FOTÓ)

A brit uralkodóház esküvőire készült torták szeleteit árverezik el júniusban Las Vegasban. 

Az öt szelet torta természetesen nem ehető, ahogy ezt elegáns csomagolásukon fel is tüntetik. A Julien's aukciósház egyenként több száz vagy akár ezer dolláron felüli árat is vár a relikviákért. Az értékükre utalva úgy fogalmaztak: "nem könnyű kiadni valamit a kezünkből, amit királyi személyektől kaptunk".

A sütemények között van Károly herceg és Diana hercegnő 1981. július 29-re készült esküvői tortájának egy szelete, amelyet az árverési ház szerint 800-1200 dollárért vehetnek meg. De licitálni lehet Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvői gyümölcstortájának darabjára is, amelyért 600-800 dollárt várnak a szervezők.

Károly herceg és Kamilla Parker Bowles 2005-ben készült esküvői süteménye, valamint Sarah Ferguson és András herceg 1986-ból származó tortaszelete szintén 600-800 dollárért találhat vásárlóra a június 23-i aukción. Az 1973-ban férjhez ment Anna hercegnő és Mark Philips kapitány tortaszeletének árát pedig 300-500 dollárra becsülték előzetesen.

Darren Julien, az aukciósház igazgatója elmondta: a süteménydarabokat az esküvőkre meghívott vendégek őrizték meg akár évtizedeken keresztül mélyhűtőjükben.

Fotó: Facebook

Négy éve a Julien's Vilmos és Katalin esküvői tortájának egy szeletét 7500 dollárért adta el.

(MTI)