Kim Kardashian tönkretette Marilyn Monroe legendás ruháját (FOTÓK)

Úgy néz ki, mint az ikonikus ruha, amelyet Marilyn Monroe színésznő viselt Jack Kennedy elnök születésnapi partiján, megsérült, miután Kim Kardashian viselte a Met Gálán - írja a Markíza.

Kim Kardashian tönkretette Marilyn Monroe legendás ruháját (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

Scott Fortner gyűjtő által az Instagramon közzétett új fotókon látható, hogy a ruha anyaga a hátsó rögzítőrészen elszakadt, és még a kristály flitterek is hiányoznak, amelyek egy része csak egy szálon lóg. A 2016-os ruhák képeihez képest jól láthatóak a különbségek.

A ruha a Ripley Múzeumban van kiállítva, amely a Met Gála ikonikus darabját biztosította, és azt állítják, hogy "nagy gondot fordítottak a popkultúra történetének e darabjának megőrzésére", de a fényképek alapján úgy tűnik, ez nem volt a helyzet.

"Megérte?"

– kérdezi Fortner Instagram-bejegyzésében. Sok rajongó megjegyezte, hogy ez nagyon szomorú.

Egyesek szerint ez ugyanaz, mintha valaki elpusztította volna Picassót.

Kim Kardashian eleiinte nem fért bele a ruhába, ezért a múzeum úgy döntött, nem engedi viselni. A reality-sztár azonban kiállt magáért, és azt állította, hogy hét kilót fogyott. Ez már közfelháborodást váltott ki.

Döntését, hogy felvette Marilyn ruháit, rengeteg kritika kísérte. A legendás színésznő ruháját divattervező a kezdetektől fogva azt mondta, hogy Kim soha ne viselje.

„Marilynnek készült. Senki másnak enm szabad viselni ezt a ruhát”

- mondta Bob Mackie az Entertainment Weeklynek.

Sok divatkonzervatív azt állította, hogy a 60 év feletti szövet túlságosan séérülékeny ahhoz, hogy Kim viselje.

„Fusztrált vagyok, mert ez megzavarja a történelmi jelmezek szakszerű kezelését. Az 1980-as években hivatásos jelmeztervezők egy csoportja kijelentette, hogy nem szabad történelmi jelmezeket viselni. Így ezek után attól tartok, hogy a kollégákra nyomás nehezedik majd a fontos emberek részéről, hogy engedjék meg nekik, hogy ilyen ruhákat vegyenek fel”

– mondta Sarah Scaturro, a Met Costume Institute korábbi természetvédelmi vezetője az LA Timesnak.

Markíza/para