Kiderült, miért van az autóban az ajtó felett a fogantyú

A járművekben számos hasznos elem található a vezetők és az utasok számára. Mint a LADBible portál beszámolt róla, az egyik ilyen az ajtó feletti fogantyú, amely minden autóban megtalálható, funkcióját azonban kevesen ismerik - írja az Obkec.

Kiderült, miért van az autóban az ajtó felett a fogantyú
-illusztráció- (Fotó: Paraméter)

A 20. század eleje óta használt biztonsági elem a járművekben. Sokan azonban nem tudják, miért van ott. Sok videó jelent meg az interneten, amelyek megpróbálták megmagyarázni ezt a rejtélyt.

Az egyik a @jmac8781 felhasználó videója volt, aki bejegyzést tett közzé a TikTokon a fogantyú használatáról. A felvételen látható, hogyan próbálja ki az illető a belsejében található gombot. Rájött, hogy ezzel a fogantyút a helyére tudja zárni.

A több mint egymillióan megtekintett videó sokakat meggyőzött arról, hogy ez a helyes felhasználás. Szerintük a gombnak köszönhetően a fogantyúra ruhákat lehetett felakasztani az autóban.

Az igazság azonban teljesen más. Az autó fogantyújának helyes használata nem függ össze a ruhák felakasztásával. Kiderült, hogy az eszköz valójában arra szolgál, hogy segítse az embereket a járművekbe való be- és kiszállásban. Erről a tényről 1997-ben a Fort Worth Star-Telegram amerikai lap is beszámolt, amely azt állította, hogy az eszköz különösen hasznos az idősek vagy a mozgásproblémákkal küzdő betegek számára.

Obkec/para