Kiderült, mi történt a pisztollyal, amivel Zámbó Jimmy kioltotta az életét

A Blikk fényt derített Zámbó Jimmy 18 évvel ezelőtti tragédiáját övező titokra.

Zámbó Jimmy 1998 tavaszán kapott hivatalosan fegyverviselési engedélyt családja és önmaga védelmére. 2001. január 2-án azonban pont a fegyvere okozta az énekes halálát: Jimmy a halántékához tartotta a pisztolyt, amelyben ott lapult egy elfelejtett lövedék, majd meghúzta a ravaszt. A sztár halálát hivatalosan is véletlen balesetnek minősítették.

A sztár rajongott a fegyverekért, elsőnek egy forgótáras Smith&Wesson Specialt vásárolt magának, majd 1999 februárjában szerezte be a végzetét okozó Berettát, ami mellé akkor két másik vadászfegyvert is vásárolt. Jimmy két pisztolyát és a puskáit a hagyatéki eljárás végéig a Budapesti Rendőr-főkapitányságon őrizték, de egyetlen családtag sem kaphatta többé kézhez.

Vágó Imréné Marika, az egykori csepeli rendőrkapitány tájékoztatása szerint Jimmy teljes fegyvergyűjteményét eladták – ez annyit jelent, hogy ma is forgalomban lehetnek.

Miután a nyomozás lezárult, az özvegynek, mint örökösnek, lehetősége lett volna hatástalanítva visszakérni a fegyvereket, de erre a család nem tartott igényt, ezért egy fegyverbolton keresztül értékesítették őket.

Blikk