Két "gusztustalan" érv az ellen, hogy ne aludjunk meztelenül

Bár egyes szakértők azt mondják a meztelenül alvás előnyös az emberek számára, azonban mégsem eszik olyan forrón a kását ezzel kapcsolatban - írja az Obkec.

Két "gusztustalan" érv az ellen, hogy ne aludjunk meztelenül
-illusztráció- (Fotó: Pexels)

Dr. Anthony Youn egyike azoknak a szakembereknek, akik azt állítják, hogy egy átlagos ember naponta 15-25 alkalommal termel gázt, és ez alvás közben kiürülhet. Tanulmányok azt mutatják, hogy minden alkalommal, amikor kiürül a gáz, a szervezet kevesebb székletet termel – írja a LADBible.

Youn hozzátette, hogy ha meztelenül alszunk, nagyobb valószínűséggel borítják be az ágyunkat a székletből származó apró részecskék.

"Ugyanez a tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a szűk fehérnemű nem engedi ki ezeket az apró részecskéket. Ezért ajánlatos fehérneműben aludni a partnerünk miatt"

- magyarázta.

Egy másik szakértő dr. Karl Kruszelnicki kijelentette, ha valaki ennek ellenére mégis ragaszkodik a ruhátlan alváshoz, gyakrabban mossa kis az ágyneműjét.

Kruszelnicki arról is beszélt, hogy  egy átlagos ember körülbelül másfél gramm elhalt hámsejtet termel, amelyek vonzzák az atkákat.

 "Ha túl sokat izzad az ember a nap folyamán, nem zuhanyzik le lefekvés előtt, és nem vesz fel pizsamát, akkor körülbelül hetente kétszer mossa ki az ágyneműt"

- hangsúlyozta.

Ellenkező esetben, ha este felvesszük a pizsamát, zuhanyzubnk lefekvés előtt, akkor havonta egyszer-kétszer kell kimosni az ágyneműt.

Obkec/para