Kenguru ugrált végig az ausztráliai Adelaide néptelen belvárosán (VIDEÓ)

Kenguru ugrált végig vasárnap délelőtt az ausztráliai Adelaide járványügyi intézkedések nyomán elnéptelenedett belvárosán.

Kenguru ugrált végig az ausztráliai Adelaide néptelen belvárosán (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A helyi rendőrség tette közzé a közösségi médiában, hogy a térfigyelő kamerák "egy szürke prémkabátot viselő gyanús alakot figyeltek meg szökdécselni a városközpont kellős közepén, kormányzati épületek közvetlen közelében". A kamerák segítségével a rendőrök végig követték a szokatlan látogató teljes útját a városcentrum utcáin, amelyek máskor tele vannak autóval. Most mindössze egyetlen autó járt a környéken, majdnem össze is ütköztek, de végül a sofőrnek sikerült kikerülnie az állatot. Az üres belvárosban tett portyázás után a kenguru végül egy városszéli parkban kötött ki.

Az elővárosokban olykor előfordul egy-egy kenguru, de városközpontba még soha nem tévedt be Ausztrália emblematikus állata - közölte az adelaide-i rendőrség.

Szerte a világból érkeznek hírek arról, hogy a járványügyi kijárási korlátozások miatt elnéptelenedett nagyvárosok utcáin máskor nem látott, vadon élő állatok bóklásznak. A chilei fővárosban, Santiagóban például két pumát látták, az izraeli Haifán pedig vaddisznók csörtettek végig.

(MTI)