Kanye West tovább folytatja "ámokfutását": Szerinte a zsidóknak meg kéne bocsátania Adolf Hitlernek (FOTÓ)

Kanye West ismét kritika alá került, amikor egy interjúban felszólította a zsidókat, hogy felejtsék el a holokausztot és bocsássanak meg Adolf Hitlernek.

Kanye West tovább folytatja "ámokfutását": Szerinte a zsidóknak meg kéne bocsátania Adolf Hitlernek (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

 Mint arról az Unilad portál is beszámolt, a rapper az összeesküvő Alex Jones tulajdonában lévő Infowars nevű portálnak adott interjújában is hasonló megjegyzéseket tett.

A rapper szerint a zsidók rontották Hitler hírnevét

Westet nemrégiben interjúvolta meg a Gavin McInnes által alapított Proud Boys nevű amerikai szélsőjobboldali neofasiszta szervezet alapítója. Ebben a műsorban a rapper fején fekete csuklyával jelent meg és hozzászólt a holokauszt témájához, ahol azt mondta, a zsidóknak, hogy "tegyék végre túl magukat a második világháború szenvedésein. Nem lehet mindenki másra ráerőltetni a fájdalmat" – mondta az elején a fasiszta csoport 45 éves vezetője.

A zenész azt állította, hogy a zsidók voltak azok, akik rossz hírnevet szereztek Hitlernek. Elmondása szerint ezeket az embereket felháborította, hogy a náci vezér kiűzte őket otthonukból és szülőföldjükről. Később a holokausztot a terhesség korai megszakításával is hasonlította.

"Nem a holokauszt az egyetlen népirtás. Még akkor is mondják, amikor jelenleg gyakran végeznek abortuszt. Ez az igazi eugenika"

- mondta a rapper.

West megjegyzései felháborították az antiszemitizmust megállítani próbáló csoportok tagjait. "Kanye, te olyan szánalmas vagy. A judaizmus nem így működik"

- mondta az egyik felhasználó, míg egy másik hozzátette:

"Semmiképpen nem bocsátok meg egy embernek, aki ki akarta irtani a népemet. Soha nem fogom megbocsátani Kanye Westnek, hogy a zsidógyűlöletet társadalmilag elfogadhatóvá akarja alakítani."

Obkec/para