Johnny Depp vs. Amber Heard: Az ügyvédek már elmondták záróbeszédjeiket, az esküdtszék kezében van a döntés

Május 27-én, pénteken véget ért Johnny Depp és Amber Heard április 11-től tartó bírósági tárgyalása az egyesült államokbeli Virginiában – írja a Refresher.

Johnny Depp vs. Amber Heard: Az ügyvédek már elmondták záróbeszédjeiket, az esküdtszék kezében van a döntés
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A színész beperelte volt feleségét rágalmazás miatt, miután Nagy-Britanniában sikertelenül járt. Ha ezúttal nyer, Amber Heardnek 50 millió dollárt kell fizetnie neki. A színésznő azonban 100 millió dolláros viszontkeresetet nyújtott be – szintén rágalmazás miatt.

A folyamatot élőben közvetítették az interneten. Ennek eredményeként a közönség két táborra szakadt, a Karib-tenger kalózainak nagyobb a rajongótábora Heardénél. A Sky News értesülései szerint a bíróság pénteki záróbeszédei során több érzelmes megnyilvánulás is elhangzott.

"Depp úr ügye soha nem a pénzről szólt... Depp úr hírnevéről és a börtönből való kiszabadulásáról van szó, amelyben az elmúlt hat évben élt"

- mondta Depp ügyvédje, Benjamin Chew.

Hollywood színészként nem kért a filmsztárból az elmúlt években.

"Arra kérjük, adják vissza neki a nevét, hírnevét és karrierjét"

- tette hozzá Chew.

"Van egy erőszaktevő ebben a tárgyalóteremben, de nem Depp úr az. És van a családon belüli erőszak áldozata ebben a tárgyalóteremben, de az nem Ms. Heard”

– mondta Camilla Vasquez, Johnny Depp másik ügyvédje az esküdtszéknek.

Az Amber Heardöt képviselő Benjamin Rottenborn szerint azonban Depp keresete nem a színész hírnevére vonatkozott, hanem egy folyamatban lévő rágalmazási kampány része volt, amelyet Depp azután indított, hogy Heard válókeresetet nyújtott be.

Jelenleg sokakat az érdekel leginkább, hogy mikor születik meg az esküdtszéki döntés az ügyben..

Mint az Inews írja, Penney Azcarate bíró szerint a héttagú esküdtszéknek és két póttagnak nincs időkorlátja a döntés megvitatására. Néhány napon belül megszülethet az ítélet.

Refresher/para