Johnny Depp ügyvédje mindent megtett annak érdekében, hogy megsemmisítse a bíróságon a kérdéseivel Amber Heardöt

Johnny Depp ügyvédje kedden rácáfolt Amber Heardre arra hivatkozva, hogy a színész megerőszakolta őt egy italos üveggel – és szenvedélyes szerelmes jegyzeteket mutatott fel, amelyekben azt írta, hogy „szét akarja tépni” őt - írja a New York Post.

Johnny Depp ügyvédje mindent megtett annak érdekében, hogy megsemmisítse a bíróságon a kérdéseivel Amber Heardöt
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Camille Vasquez, Depp ügyvédje azzal indította Heard keresztkihallgatásának második napját, hogy megkérdezte az „Aquaman” színésznőjét arról az állításáról, hogy akkori férje megsértette őt egy üveg Maker's Mark bourbonnal egy verekedés során 2015 márciusában.

Megkérdezte a 36 éves Heardtől, hogy miért nem voltak orvosi feljegyzések az állítólagos testi sértésről, annak ellenére, hogy a színésznő azt állította, hogy vágások voltak a lábán és véreztek is a sebei.

„Nem kértem kezelést”

– válaszolta Heard a bíróságon.

Heard azt vallotta, hogy az 58 éves Depp összetört egy telefont, és levágta az ujja hegyét, mielőtt lenyomta a nőt egy pultra, és állítólag a szeszes üveget helyezett bele a hüvelyébe.

Az egykori házasok akkoriban Ausztráliában tartóz, mert Depp  ott forgatta a Karib-tenger kalózai ötödik részét. Heard hátrált, mondván, nem emlékszik az események pontos sorrendjére, és soha nem állította, hogy így lenne.

„Ahogy mindig is mondtam, nem emlékszem pontosan, mi történt először, vagy a sorrendre”

– mondta.

Korábban azt vallotta, attól tartott, hogy eltört a benne lévő üveg. Az állítólagos támadás után készült fotón – amelyet kedden mutattak be a bíróságon – az látható, hogy az üveg sértetlen.

Depp azt állítja, hogy ő volt az áldozat, és elvesztette a középső ujja hegyét, amikor Heard egy vodkásüveget vágott hozzá. Ügyvédje szerint ezután állítólag megpróbált elbújni Heard elől, miközben a nő az ajtókon dörömbölve járta a házat, és megpróbálta megtalálni őt.

"Ön az, aki megtámadt valakit egy üveggel Ausztráliában, nem igaz, Ms. Heard?"

– kérdezte Vasquez.

"Egyáltalán nem félt a férjétől, igaz?"

„Nem támadtam meg Johnnyt Ausztráliában. Soha nem támadtam meg Johnnyt"

– válaszolt a színésznő az ügyvédnő kérdésére.

Vasquez ezután szembesítette Hearddal, hogy szerelmes leveleket írt Deppnek az állítólagos támadás utáni hónapokban.

„Az igaz szerelem nem csak a szenvedély őrületéről szól, hanem a legjobb barátodról. Szét akarlak tépni.”

– írta a férjének írt egyik levelében.

A kézzel írt levelet „Slimként" írta alá – ezt a becenevet ragasztotta rá Depp a házasságuk alatt akkori feleségére.

Egy másikban Heard azt írta Deppnek, hogy ő volt az „utolsó ember, akit valaha bántani akartam”, és „soha nincs elég jó ok arra, hogy bántsalak”.
Heard elmondta, hogy szerinte Depp az Ausztráliában történtek után elkötelezte magát a józanság mellett. Azt mondta, hogy a legtöbb támadás akkor történt, amikor Depp kábítószer vagy alkohol hatása alatt volt.

„Amikor a dolgok jók voltak, nagyon jók voltak”

– mondta Heard.

Depp 50 millió dollárra pereli Heardet, azt állítva, hogy a nő egy Washington Postban megjelent cikkben azzal rágalmazta őt, hogy saját magát „családon belüli erőszak elszenvedőjeként” írta le.

New York Post/para