Johnny Depp megnyerte az Amber Heard ellen indított rágalmazási pert

Johnny Depp megnyerte volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási perét, miután az esküdtszék megállapította, hogy Heard egy 2018-as véleménycikkében a családon belüli erőszakról tett nyilatkozata egyértelműen a színészre utalt - írja a abc.net.au.

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard ellen indított rágalmazási pert
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A héttagú esküdtszék Depp javára döntött a hathetes tárgyalás után, amelyben szembesítő tanúvallomások hangzottak el a pár rövid, de szenvedélyes házasságáról.

Depp több erőszakos cselekmény elkövetésével vádolta meg Heardöt a per során.

A filmsztár 15 millió dolláros kártérítést ítéltek meg. Az esküdtszék Heard javára döntött ellenperének egyes elemeiben, és megállapította, hogy rágalmazták Depp ügyvédjének, Adam Waldmannak a Daily Mailnek tett kijelentései miatt, amelyek szerint a visszaélésekkel kapcsolatos állításait "hoax"-nak nevezte. Emiatt 2 millió dollár kártérítést ítéltek meg neki.

Heard így nyilatkozott a döntésről:

„A csalódottság, amit ma érzek, kimondhatatlan. Sajnálom, hogy a bizonyítékok hegye még mindig nem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak volt férjem aránytalan hatalmával, befolyásával és uralmával. Még jobban csalódott vagyok amiatt, hogy ez az ítélet mit jelent más nők számára. Ez visszalépés. Visszatér ahhoz az időszakhoz, amikor egy nőt, aki megszólalt, nyilvánosan megszégyeníthetik és megalázhatják. Visszaveti azt az elképzelést, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni. Úgy gondolom, hogy Johnny ügyvédeinek sikerült elérniük, hogy az esküdtszék figyelmen kívül hagyja a szólásszabadság kulcskérdését, és figyelmen kívül hagyja azokat a bizonyítékokat, amelyek annyira meggyőzőek voltak, hogy nyertünk az Egyesült Királyságban. Sajnálom, hogy elvesztettem ezt a pert. De még szomorúbb vagyok, hogy úgy tűnik, elvesztettem azt a jogomat, amelyről azt hittem, hogy amerikaiként megvan: szabadon és nyíltan beszélni."

abc.net.au, BBC/para