A John Travolta által vezetett kisrepülőgép majdnem lezuhant - családja is ott volt a fedélzeten

Az amerikai színész jelenleg egyik legújabb filmjét, a The Sheperd-öt népszerűsíti. Ez a film a brit író, Frederick Forsyth azonos című regényén alapul, amely katonai pilóták történetét meséli el, akik elektromos hiba után megpróbálnak leszállni a gépükkel – írja a Topky.

A John Travolta által vezetett kisrepülőgép majdnem lezuhant - családja is ott volt a fedélzeten
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

John Travolta az egyik pilótat alakítja ebben a rövidfilmben, amelynek premierje december 1-jén lesz a Disney+-on. Ahogy azonban a legutóbbi interjúban bevallotta, ő maga is átélt hasonló helyzetet 30 évvel ezelőtt.

A színészet mellett Travolta hosszú évek óta pilótaként is működik. 1992-ben elektromos hiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania a washingtoni repülőtéren.

„Mielőtt felfedeztem ezt a könyvet, magam is átéltem ugyanezt a helyzetet. De amikor elolvastam, erős benyomást tett rám, mert megtapasztaltam. Tudtam, milyen érzés azt hinni, hogy meg fogsz halni. Szóval, mint a fiú a filmben, azt hittem, vége”

– mondta Travolta a BBC szerint.

„A családom ott volt a fedélzeten, és azt mondtam magamban, hogy nem hiszem el, hogy meghalok ezen a gépen. Amikor alacsonyabbra süllyedtünk, megláttam a washingtoni emlékművet, és tudtam, hogy a repülőtér a szomszédban van. Végül úgy landoltam, mint a srác a könyvben. Azonnal beleszerettem a történtebe, és az volt az álmom, hogy megfilmesítsem”

– tette hozzá a színész.

Topky/para