Jeff Bezos az űrbe repíti a Star Trek Kirk kapitányát

Amikor holnap a hollywoodi színész, William Shatner az űrbe repül a Blue Origin szuborbitális rakétával, egy kis StarTreket is magával visz - írja az NDTV.

Jeff Bezos az űrbe repíti a Star Trek Kirk kapitányát
William Shatner (balra) és Jeff Bezos (Fotó: AP)

Shatner, aki James T Kirk kapitányt alakította a klasszikus StarTrek tévésorozatban, az ikonikus show szereplőinek első tagja lesz, aki a Blue Origin fedélzetén utazik a végső határig.

A Star Trek sztárja papírtricordereket és kommunikátorokat visz magával, amelyeket a Blue Origin alapítója, Jeff Bezos készített, amikor még csak 9 éves volt. Bezos ezt egy szerda délelőtt megosztott Instagram -bejegyzésében árulta el, megköszönve William Shatnernek - vagy "Billnek" -, hogy beleegyezett abba, hogy gyermekkori játékait az űrbe viszi.

"Ezeket a trikordereket és kommunikátort azért készítettem 9 éves koromban, hogy Star Trekeset játszhassak a barátaimmal, és hihetetlen, hogy az anyám 48 évig megőrizte őket"

- írta Jeff Bezos, megosztva egy fényképet William Shatnerrel, majd majd megmutatta azokat a a tárgyakat, amiket csaknem öt évtizede készített.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(@jeffbezos) által megosztott bejegyzés

A Star Trek kitalált univerzumában a tricorder egy multifunkciós kézi eszköz, amelyet a Starfleet szervezet bocsátott ki, míg a kommunikátorokat kommunikációra használták.

Bezos elárulta, hogy édesanyja előkotorta régi Star Trek papírkészülékeit, és William Shatner beleegyezett, hogy elviszi őket az űrbe.

"Kérlek, ne ítélj el engem a műalkotások miatt. Köszönöm, Bill!"

- írta a Blue Origin alapítója.

NDTV/para