Jackpot az Egyesült Államokban - valaki 1,13 milliárd dollárral lett gazdagabb

A Mega Millions amerikai lottón megnyerte valaki az 1,13 milliárd dolláros főnyereményt. A nyerőszámok a 7, 11, 22, 29, 38, az arany Mega Ball pedig 4-es lett.

Jackpot az Egyesült Államokban - valaki 1,13 milliárd dollárral lett gazdagabb
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A nyertes jegy tulajdonosa kedd este adta fel a szelvényt New Jersey-ben. Ezzel véget ért a tavaly december 8-án kezdődött 30 sorsolásos sorozat.

A nyertes szelvényt egy Neptune italboltban regisztrálták, és ez a legnagyobb jackpot nyeremény New Jersey állam történetében. A jegytulajdonos maga választotta ki a számokat, és nem hagyatkozott a Quick Pick rendszeren keresztüli kiválasztására.

A nyertes jeggyel rendelkező személy még nem jelentkezett - közölték szerdai sajtótájékoztatón a lottó illetékesei. New Jersey egyike annak a 18 amerikai államnak, ahol a törvény értelmében a lottónyertesek névtelenek maradhatnak.

A sorsoláson 30 ezer dolláros nyereményben részesül annak az üzletnek a tulajdonosa is, ahol a jegyet feladták. Richard Saker, az üzletet üzemeltető cég vezetője már bejelentette, hogy a jutalmat egy helyi élelmiszerbank kapja.

A Mega Millions lottón a jackpot megnyerésének esélye egy a 302,6 millióhoz.

Ez a nyolcadik legnagyobb nyeremény az amerikai lottó történetében. Az 1,13 milliárd dolláros összeget megkapja a  nyerte, ha a járadékot választja – kezdeti kifizetést, majd 29 éven keresztüli utalást. A legtöbb nyertes eddig az egyszeri kifizetést választotta, ami jelen esetben 537,5 millió dollár lesz.

TASR/para