Ivana Trump temetéséről igazán érdekes információ látott napvilágot - kiderült, hogy hova temettette őt volt férje

Donald Trump volt amerikai elnök július 20-án temette el első feleségét, Ivanát New Jersey-i golfklubja területén - írja a Nový Čas.

Ivana Trump temetéséről igazán érdekes információ látott napvilágot - kiderült, hogy hova temettette őt volt férje
Archív felvétel (Fotó: TASR/AP)

Kiderült, hogy ez miért történhetett így. Egy szociológus professzor szerint az alacsonyabb adót miatt tette ezt az exelnök.. Brooke Harrington régóta foglalkozik adójoggal. Amikor megnézte New Jersey állam szabályait, meglepődött. A temetőkre nem kell jövedelem-, ingatlan- vagy forgalmi adót fizetni.

A törvény semmilyen módon nem határozza meg, hogy a telken hány embert lehet eltemetni, hogy az temetőnek minősüljön. Elég egy sír. Az egyetlen korlátozás annak a földterületnek a mérete, amelyre a kedvezmények vonatkoznak – legfeljebb 10 hektár. Trump golfklubja 15 hektáros, így csak egy részét lehetne temetőnek kijelölni.

A golfklub farmként működik, mert talajtakarót termel a kertészek számára. A mulcs a talaj tetejére rétegzett anyag, például kéreg vagy faforgács. Emiatt Trump mindössze évi 16 euró adót fizet a „farm” után, bár normál esetben évi 78 ezer eurót fizetne a klubért.

Nový Čas/para