Ismét eladó Elvis Presley egykori piros magánrepülője

Ismét árverésre bocsátották Elvis Presley egykori magánrepülőgépét, amely csaknem négy évtizede parkol egy új-mexikói kifutópályán és legutóbb tavaly cserélt gazdát 430 ezer dollárért.

Ismét eladó Elvis Presley egykori piros magánrepülője
Fotó: Live Auctioneer

A piros színű, 1962-es Lockheed Jetstar kisgép eredetileg Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. A repülőben ma már nincs motor és pilótafülkéje, valamint a külső borítása is alapos javításra szorul. A gép 36 éve magántulajdonban van és háborítatlanul áll az új-mexikói Roswell egy reptéri kifutóján. 

Az IronPlanet nevű internetes aukciós portál szerint ugyan a gép 2017-ben gazdát cserélt 430 ezer dollárért, de még mindig Roswellben van és jelenlegi tulajdonosa "semmit sem változtatott meg a történelem ezen darabján".

A repülő belső dizájnját állítólag maga Elvis tervezte piros bársonyülésekkel, szőnyeggel és aranyozott farészletekkel, ezt azonban a gép egy korábbi tulajdonosa, Roy McKay korábban cáfolta. A férfi annak idején az albuquerque-i televízióban nyilatkozva kijelentette, hogy amikor a gépet megvette, szürke, "koporsószerű" volt a berendezés, és ő változtatta meg.

A 2017-es aukciót bonyolító GWS Auctions Inc. szóvivője, Carl Carter ennek ellenére kitartott saját állítása mellett, és közölte, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatalban nyoma sincs annak, hogy valaha bármiféle belső változtatást végeztek volna a gépen.

Az IronPlanet július 27-ig várja az online ajánlatokat a gépre.

A rock'n'roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

(MTI)