Ismerjen meg két szuperélelmiszert, ami "kigyógyítja" az embert a másnaposságból

A szakértők szerint van egy hatékony módszer a másnaposság elmulasztására - írja az Obkec.

Ismerjen meg két szuperélelmiszert, ami "kigyógyítja" az embert a másnaposságból
Kimchi (Fotó: Unsplash)

Két olyan egzotikus ételt fogyaszthat, amelyek segítenek elnyomni a súlyos fejfájást, a tájékozódási zavart és a gyengeséget.

Lucy Kerrison táplálkozási szakértő csodaételekről számolt be. Egy interjúban elmondta, hogy az erős fejfájás, gyomorgörcs, gyengeség és szárazság megszüntetésének kulcsa a két szuperétel, a kombucha (probiotikum, baktériumok és élesztőgombák alkotják) és a kimchi (koreai savanyú káposzta).

Kombucha (Fotó: Unsplash)

Mindkét termék magas probiotikum tartalmának köszönhetően támogatja a bélrendszer egészségét.

"A máj felelős az alkohol emésztéséért, ezért ennek a szervnek a gondozása pozitív hatással lehet ezen anyagok sikeres felszívódására"

- mondta Kerrison, megjegyezve, hogy a bélrendszer egészségének megőrzése erősítheti a bélgát funkcióját. Így kevésbé lesz hatással rá az alkohol.

A táplálkozási szakember hozzátette, hogy másnaposság idején sokan esznek sós és zsíros ételeket. Ez egy jó út, mondja, mert a só segít megtartani a vizet, sőt az alkoholt is.

"A magasabb sótartalmú fermentált élelmiszerek, mint a kimchi és a savanyú káposzta hasznosak lehetnek. Tartalmaznak élő baktériumokat is, amelyek pozitív hatással vannak a túlzott alkoholfogyasztás által károsított bél mikroflórára"

- jegyezte meg.

Fontos azonban az is, hogy az etanol fogyasztása előtt valaki jól lakjon.

"A legtöbb alkohol az emésztőrendszer felső részében szívódik fel, így ha nem iszik túl sokat, akkor szinte semmi sem kerül a vastagbélbe, ahol a legtöbb baktérium található"

- mondta Duane Mellor táplálkozási szakértő.

A szakember azt is elmondta, hogy a másnaposságra a legjobb gyógymód az alkoholfogyasztás korlátozása. A túlzott alkoholfogyasztás nemcsak erős migrént és hányingert okoz, hanem számos egészségügyi problémát is kapcsolódik, például májbetegséget és rákot okozhat.

Obkec/para