Ismerje meg a világ legdrágább házát - többe kerül, mint a New York-i vagy monacói ingatlanok (VIDEÓ)

A négy hálószobás ház 117 évig egy családé volt, akik 1906-ban vették meg a telket körülbelül 1000 fontért. Később egy viktoriánus botanikus vásárolta meg tőle, aki tovább építette - írja az Obkec.

Ismerje meg a világ legdrágább házát - többe kerül, mint a New York-i vagy monacói ingatlanok (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Az Egyesült Királyságban, Poole Harborban található.

A házat 1950-ben bővítették jelenlegi 270,25 négyzetméteresre. Az ingatlant nemrég 13,5 millió fontért adták el, ami azt jelenti, hogy új tulajdonosa 4640 fontot fizetett négyzetméterenként – írja a LADBible.

Ez az ár teszi a bungalót a világ legdrágább házává, megelőzve a monacói vagy New York-i ingatlanokat. Az új tulajdonos Tom Glanfield, aki akkor gazdagodott meg, amikor a 2000-es évek elején diákhitel-vállalkozást indított. A férfi szerint a házban óriási lehetőségek vannak, hiszen a Millionaire's Row telkén áll. Azt is elmondta, hogy azt tervezi, hogy lebontja, és további 5 millió fontot költ egy új, környezetbarát ingatlanra.

Glanfield így írt új otthonáról a közösségi médiában:

"Büszke vagyok rá, hogy van egy saját kis darab Sandbanksem. Nem valami divatos, de keményen küzdöttem érte, és úgy érzem, hatalmas lehetőségek rejlenek benne. Beleszerettem a kilátásba és elkápráztat a rusztikus varázsa is." 

Monacóban egy négyzetméter 4374 fontba kerül.

A második helyen Hongkong áll, ahol négyzetméterenként 3775 fontra kell fizetni, majd New York következik, ahol egy négyzetméter 2150 fontba kerül. Szorosan mögöttük van Genf (1875 font), Tokió (1850 font), Sanghaj (1850 font) és London (1741 font).

Obkec/para