Isaac Newton megjósolta a világvégét - számításai szerint pár évtized múlva mindennek vége

Isaac Newton, akinek felfedezései lefektették a modern fizika alapjait, kiszámította a világvége lehetséges időpontját – írja a Nový Čas.

Isaac Newton megjósolta a világvégét - számításai szerint pár évtized múlva mindennek vége
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Newton, aki többek között matematikus, fizikus és csillagász volt, azt feltételezte, hogy az általunk ismert világ a végéhez közeledik. A tudós szerint már nincs sok idő hátra.

A kanadai Newton Project igazgatója, Stephen Snobelen kifejtette, hogy Newton vallási meggyőződése alapján kutatta a dátumot. Snobelen blogjában egy bejegyzésben kifejtette:

"Newton hitt Istenben, és abban, hogy a Biblia Isten kinyilatkoztatása. Azt is hitte, hogy Istent nem köti az idő, mint az embereket, így lehetővé tette számára, hogy 'kezdettől fogva lássa a véget".

Newton meg volt győződve arról, hogy a bibliai próféciák nem mások, mint „az eljövendő dolgok története”.

Ugyanakkor a bibliai próféciák erősen szimbolikus nyelven vannak megírva, ami minősített értelmezést igényel”

– írja, majd hozzátette, hogy a fizikus erre a kihívásra bátran válaszolt.

Newton úgy fejtette meg az állítólagos időpontot, hogy több egyenletet kidolgozott egy papírra, míg Snobelen azt állítja, hogy a nagy tudós egyszerű aritmetikai számításokat végzett, különböző időszakokra alapozva. Így jött ki az 2060-as dátum.

Newton figyelmeztetett, hogy háborúk és kataklizmák lesznek a 2060 előtti időszakban, de Snobelen kifejtette:

"Newton számára a Krisztus utáni 2060. év inkább egy új kezdet lenne. Ez a régi kor vége és egy új kezdete az ő meglátásai szerint. Mikeás prófétára hivatkozva Newton úgy gondolta, hogy ennek a királysának köszönhetően eljön a béke és a jólét ideje, amikor az emberek „kardjukat ekevasakká, dárdájukat lándzsává veriik szét”, és amikor „nem emelnek kardot a nemzet ellen, és a háborút többé nem fogják tanítani ”

– magyarázta.

Nový Čas/para