Íme a tűzoltó, aki előbb mentene meg egy kutyát, mint egymillió feketét

Az ohiói férfi egy Facebookon tett rasszista megjegyzés miatt került bajba.okon tett rasszista megjegyzés miatt került bajba - írja a 24.hu.

Azonnali hatállyal felfüggesztett állásából egy tűzoltót az ohiói Franklin Township város tűzoltósága, miután egy Facebookon tett hozzászólásában arra utalt, inkább mente egy kutyát egy égő házból, mint egy fekete embert – jelentette a helyi sajtó. A 20 éves Tyler Roysdon egy hozzászólásban jelentette ki, hogy „egy kutya fontosabb, mint egymillió nigger”.

Fotó:Facebook

A város tűzoltókapitánya azonnal felszólította az önkéntes tűzoltót a komment eltávolítására, valamint határozatlan időre felfüggesztette a fiatalembert. Egy önkormányzati tisztségviselő elmondása szerint a kapitány csak azért nem rúgta ki azonnal Roysdont, mert arra nincs meg a jogköre

A fiatalember kirúgásáról egy önkormányzati bizottságnak kell döntenie, ami szeptember 27-ére hívott össze meghallgatást az ügyben. Az önkormányzat egyben közölte, hogy ilyen nyilatkozatok tétele „elfogadhatatlan egy önkormányzati alkalmazottól”.

24.hu