Ilyen volt a 2017-es év - KÉPEKBEN

Lássuk a világ legjelentősebb eseményeit, amelyek idén történtek.

Donald Trump amerikai elnök beiktatása, terrortámadások, szexuális zaklatási botrány kirobbanása, hurrikánok - az idei év végén is van mire emlékezni.


Az év elején iktatták be az új amerikai elnököt, Donald Trumpot, miután Hillary Clintont maga mögé utasította az elnökválasztáson. Az elmúlt egy év Trump botrányos kijelentéseitől és intézkedéseitől volt hangos, amelyekkel csaknem a fél világot sikerült máris magára haragítania.

Šéf Bieleho domu Donald Trump s exprezidentom Obamom a manželkami počas januárovej inaugurácie.
Donald Trump és felesége, Melania Trump, valamint Barack Obama leköszönő elnök és felesége Michelle Obama a januári beiktatási ceremónián (Fotó: Profimedia.sk)

A 2017-es év legnépszerűbb Instagram-fotója egyértelműen a várandós Beyoncéről készült kép lett, amely februárban jelent meg a közösségi oldalon.

Speváčka Beyoncé oznámila svoje tehotenstvo na sociálnej sieti Instagram.
Fotó: Instagram

Májusban pokolgép robbant Ariana Grande énekesnő manchesteri koncertjén. A támadás során 22 ember életét vesztette, és közel 60-an megsérültek.

Benefičný koncert na počesť obetiam teroristického útoku v Manchestri.
Fotó: Profimedia.sk

Júniusban szörnyű tragédia rázta meg Nagy-Britanniát: kigyulladt egy 24 emeletes lakóház Londonban. A tűzeset során 71 ember vesztette életét.

Požiar v Grenfell Tower v Londýne. Zahynulo 71 ľudí.
Fotó: Profimedia.sk

Tornádó közelben is lehet füvet vágni. Ezt bizonyítja az idén nyáron a kanadai Three Hillsben készült fotó. A férfi mindössze két kilométerre tartózkodott a tornádótól.

Theunis Wessels kosil trávnik pri tornáde v kanadskom Three Hills v júni.
Fotó: TASR

A fehérek felsőbbrendűségét hirdető neonácik és ellentüntetők csaptak össze az amerikai Charlottesville-ben augusztusban. Az erőszakos összecsapásokat követően egy kocsi nagy sebességgel hajtott több száz tüntető közé. Az eset során többen megsérültek, egy 32 éves nő vesztette életét.

Do skupiny protestujúcich v americkom Charlotesville vrazilo auto.
Fotó: TASR

Teljes napfogyatkozás szemtanúi lehettek az amerikaiak idén augusztusban. A látványos égi jelenség emberek tömegeit vonzotta az Egyesült Államokba.

Úplné zatmenie Slnka v USA. Po prvý raz po 99 rokoch ho bolo možné pozorovať od pobrežia k pobrežiu.
Fotó: Profimedia.sk

Pusztító volt az idei év, ami a hurrikánokat illeti. Először Texas partvidékére csapott le a Harvey, ezt követte a Floridát sújtó Irma, majd szeptemberben a Maria-hurrikán következett, amely letarolta a Karibi-térséget.

V septembri sa Portorikom prehnal hurikán Maria, ktorý pripravil o strechu nad hlavu veľkú časť obyvateľstva.
Fotó: TASR

Október elején tömegmészárlást hajtott végre egy ámokfutó Las Vegasban. A támadásban 58 ember életét vesztette, 515-en pedig megsérültek. Egy Nevada állambeli 64 éves férfi, Stephen Paddoc automata fegyverrel tüzet nyitott a Mandala Bay hotel egyik erkélyéről a fesztiválozó tömegre. A férfit lelőtték.

Pri najhoršej masovej streľbe v dejinách USA zomrelo v Las Vegas 58 ľudí.
Fotó: Profimedia.sk

Megrázó fotót tettek közzé decemberben egy kiéhezett, rettenetesen lesoványodott jegesmedvéről, hogy ezáltal is felhívják a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire.

Výstraha pred klimatickými zmenami. Vyhladovaný ľadový medveď.
Fotó: Profimedia.sk


(tvnoviny.sk/para)