III. Károly király 45 perc helyett csupán 30 percet szánt a Harry herceggel való találkozóra - az is kiderült, miért volt csak ilyen kevés ideje a fiára az uralkodónak

Harry herceg repülőre ült, hogy meglátogassa apját Londonban azután, hogy értesült III. Károly király rákbetegségéről – írja a Nový Čas.

III. Károly király 45 perc helyett csupán 30 percet szánt a Harry herceggel való találkozóra - az is kiderült, miért volt csak ilyen kevés ideje a fiára az uralkodónak
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Sokan megható gesztusnak tartják Harry cselekedetét, állítólag maga az uralkodó is így érzékelte.

Harry ismét engedett lazaságának, spontánságának, és anélkül cselekedett, hogy előre átgondolta volna a dolgokat. Édesapjának uralkodó lévén be van osztva minden napja, ezt Harry is jól tudja, ezért a király "csak" 30 percet tudott együtt lenni a fiával. A szakértők szerint azonban Harry örülhet, hogy apja legalább ennyi időt szentelt neki.

Állítólaga  brit uralkodó nem volt annyira lelkes fia látogatása miatt, ám ennek ellenére meghatotta a gesztusa.  Harry miatt a király és felesége, Camilla királyné a Clarence House-ban maradt, és türelmetlenül várták Harry megjelenését.

"Figyelemre méltó, hogy Harryt nem hívták meg a Clarence House-ba vagy bármely más királyi rezidenciára. Az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy repül, ezért szállodai szobát kellett foglalnia"

– mondta Jobson, aki arról is beszélt, hogy gyors érkezése Londonba, és majdnem azonnali visszatérése Kaliforniába azt bizonyítja, hogy Harry mennyire nem vesz részt a királyi család életében.

Hogy valójában mi zajlott le apa és fia közt, mit mondtak egymásnak, az titok marad a nyilvánosság számára. Nem volt igaz a 45 perces találkozó híre, csak 30 percről volt szó.

"Nem hibáztathatom Harryt a váratlan megjelenéséért. Az apja betegsége komoly dolog. A hercegnek azonban érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy stresszeli a királyt"

– jelentette ki a  királyi család kommentátora.

A szakértő szerint Harrynek számba kellett volna vennie azt is, hogy Károlynak milyen pillanatokat okozhatott szülei halála.

"Ez a rögtönzött látogatás, még ha jó szándékú is volt, szomorú emlékeztetőül szolgált a családban zajló szakadásra"

- vélekedik a szakember, aki szerint Károly ilyent nem engedhet meg magának jelenlegi állapotában, amikor minden erejére szüksége van a betegsége elleni küzdelemben.

Jobson szerint van néhány reménysugár arra, hogy jóra forduljon a helyzet. 

"Biztos vagyok benne, hogy a királynak még mindig vannak gyengéd érzései kisebbik fia iránt, akivel a múltban órákig vitatkozott többek között a környezetről és a fenntarthatóságról"

– mondta, hozzátéve, hogy Harry talán csak most kezdi megérteni azt, hogy "az apja végül is egy férfi, egy olyan ember, aki mindig ott volt a fia mellett, és aki nem lesz itt örökké.

Nový Čas/para