III. Károly kezébe vette a dolgokat - megfosztotta kisebbik fia gyermekeit az Ő Királyi Fensége megnevezéstől

Egy 1917-es rendelet értelmében Harry herceg leszármazottai közvetlenül azután kapták meg a jogot a herceg és hercegnői cím használatára, hogy nagyapjuk III. Károly király lett - írja a Nový Čas.

III. Károly kezébe vette a dolgokat - megfosztotta kisebbik fia gyermekeit az Ő Királyi Fensége megnevezéstől
Fotó: Instagram

Az említett királyi rendelet meghatározza, hogy az uralkodó minden unokáját megilletik ezek a rangok. Azonban nem jogosultak automatikusan használni az Őkirályi Fenség (HRH) címet. III. Károly úgy döntött, hogy nem adja meg kisebbik fia gyermekeinek ezt a lehetőséget. Lehet, hogy még Harry és Meghan sem használják őket, de formálisan megilletik őket.

Amikor a sussexi hercegi pár úgy döntött, hogy lemond a királyi család hivatalos tagja státuszról, és Kaliforniában fognak élni, arra kérték őket, hogy ne használják ezt a megnevezést, és ne ragaszkodjanak az Őkirályi Fenség címhez.

Harry herceg és Meghan hercegné állítólag nehéz szívvel vették tudomásul III. Károly döntését. Nem tetszik nekik, hogy gyermekeik nem jogosultak az Ő Királyi Fenség megnevezéshez, míg András herceg lányai, Beatrice hercegnő és Eugenie, akik nem dolgozó királyi családok azonban használhatják azt.

Nový Čas/para