Így teltek a tragikusan fiatalon elhunyt fiatal színésznő, Brittany Murphy utolsó napjai - érezte, hogy meg fog halni

Brittany Murphy az egyik legkeresettebb híresség volt. De 2009 -ben történt tragikus halála előtt Brittany gondosan kialakított karrierje kezdett összeomlani - írja a The Sun.

Így teltek a tragikusan fiatalon elhunyt fiatal színésznő, Brittany Murphy utolsó napjai - érezte, hogy meg fog halni
Brittany Murphy és férje, Simon Monjack (Fotó: AP)

Elkeseredett, miután nem szerepelhetett a Happy Feet című gyerekfilm folytatásában, állítólag kábítószer-használata miatt.

Hónapokkal azelőtt, hogy meghalt Los Angelesben, kiírták a karakterét Jason Statham The Expendables (Feláldozhatók) című filmjéből, és nem szerepelhetett a Disney 2008-as Tinker Bell című filmjében sem.

Férje, Simon Monjack brit forgatókönyvíró - aki öt hónappal később halt meg ugyanazon okok miatt, mint Brittany (tüdőgyulladás, szívleállás) - meg volt győződve arról, hogy Brittany nem halt volna meg, ha szülővárosában marad.

Azt mondta: „A város kizsákmányoló."

"Ha élne Brittany, ha háziasszony lenne Edisonban, vagy sikeres ember lenne egy másik üzletágban."

A színésznő 2009 decemberében került kórházba, ott is hunyt el. 

Most egy új HBO-n sugárzott dokumentumfilm, a Mi történt Brittany Murphy? új megvilágításba helyezi a 32 éves színésznő hirtelen és tragikus halálát.

 

Rendetlen élet

Úgy nézett ki, hogy Brittany természetes okok miatt halt meg, de a halálát megelőző napok és hetek rendezetlen életet mutattak.

Halálakor egy 7,34 millió fontot érő Los Angeles -i villában lakott férjével és anyjával, Brittany-t állítólag mocsok és kosz vette körül.

A Brittany Murphy Files szerzője, Bryn Curt James azt írta, ahol meghalt, "ruhák, sminkkészletek, parfümök, oxigéngép és orvosi kellékek sokasága vette körül.

„A hatalmas ágy foltos volt, a lepedők átáztak az izzadságtól. Az ágy mindkét oldalán éjjeliszekrény volt, amiket vizesüvegek, vényköteles gyógyszeres dobozok, némelyik nyitott és néhány üres, valamint használt papírzsebkendők borítottak."

 

"Nagyon utálta a házat"

A házban - amely egykor Britney Spears tulajdonában volt -  rengetegszer volt áramkimaradás, ezért mindhárom lakójánál mindig volt egy zseblámpa.

Simon 2010-ben, a halála előtt elmondta a The Hollywood Reporternek:

„Brittany nagyon utálta a Rising Glen-villát. Minden alkalommal, amikor felhajtottunk a Sunset felé, Brit azt kérdezte":

'Nem maradhatnánk a Beverly Hills Hotelben?'

Erre azt válaszoltam:

„Drágám, realistának kell lenned. Van egy házunk, egy 10 ezer négyzetméteres otthonunk. Ott maradunk.”

Brittany azt tervezte, hogy Simonnal együtt New Yorkba költözik, és gyereket vállal.

 

Gyógyszerkoktél

Halála előtt Brittany édesanyjával, Sharonnal és férjével, Simonnal élt, a két nőnek rossz volt az egészségi állapota.

Brittany vérszegénységben szenvedett, szívzöreje és krónikus fájdalmai voltak az állkapcsában egy 1995-ös autóbaleset következtében.

Amikor meghalt, antidepresszánsokat, antibiotikumokat, migrén- és köhögés elleni gyógyszereket, valamint béta-blokkolókat szedett.

Brittany a mellrákból lábadozó édesanyját, Sharont gondozta, miközben férjének, Simonnak görcsrohamai voltak, miután leesett egy létráról. A férfit az asztma sem kímélte, és az alvással is voltak gondjai. Enyhe szívrohamot kapott a Puerto Rico-ból induló járaton hetekkel a halála előtt.

Brittany-t kirúgták a The Caller című filmből a San Juan-i forgatás első napján - állítólag Simon viselkedése miatt.

Az új dokumentumfilm óriási felelősséget ró Simonra a felesége haláláért azt állítva, hogy ő irányította a színésznő életét, és betegesen vonzódott az anorexiásnak kinéző nőkhöz.

A forgatókönyvírót „Con-jack” -nek is becézték - a 2006 -ban a Sienna Miller főszereplésével készült filmre, a Factory Girl-re utalva.

George Hickenlooper rendező azt mondta: Simon Monjacknak ​​semmi köze a Factory Girl-höz.

"Pert indított ellenünk... hamis dolgokkal vádolt minket, azt állította, hogy elloptuk a forgatókönyvét"

Hogy pontosan mi történt Puert Ricóban - ahol egy hetet töltött Brittany a férjével és anyjával - nem tudni, de azt igen, hogy a színésznő és férje megfáztak az utazás során, és elkapták a Staphylococcus nevű vírust.

 

"Haldoklom. Szeretlek, anya"

Brittany hazatérésük után influenzaszerű tüneteket produkált, de ismeretlen okok miatt nem fordult orvoshoz romló egészségi állapota miatt. A halála előtti hat hétben telefonos megbeszélést folytatott egy gyógyszerésszel Lola Manilow álnéven.

Azon a reggelen, amikor meghalt, édesanyja talált rá, amint a teraszon feküdt, és nehezen vette a levegőt.

Sharon szerint a lány azt mondta:

„Haldoklom. Meg fogok halni. Szeretlek, anya. "

Sharon - aki megszokta, hogy Brittany túldramatizálja a betegségeit - állítólag vállat vont, és teát adott a lányának. Ő azonban mindezt hevesen tagadta:

„Ha bárki azt hiszi, hogy csak ülnék, és nézném, ahogy egyetlen szeretett lányom meghal, és nem kap azonnali segítséget, az nagyon megvetendő dolog az illetőtől."

Reggel 8 órakor Brittany összeesett, és a mentők a Cedars-Sinai Medical Centerbe vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint halálának elsődleges oka tüdőgyulladás és anémia (vérszegénység) volt, de szerepet játszott benne a vényköteles gyógyszerek magas szintje, melyek kimutathatóak voltak a szervezetében halála után (Wikipédia). 

Az igazságügyi orvosszakértő azt mondta, hogy a színésznő halála megelőzhető lett volna. Murphy orvoshoz akart fordulni, de sajnos röviddel előtte elhunyt.

 

Mérgező penész-pletykák

Simon férje azonban ragaszkodott ahhoz, hogy ő vigyázzon a sztárra.

A People-nek ezt mondta:

„Fogalmam sem volt, hogy tüdőgyulladása van. Nagyon vigyáztam a feleségemre, antibiotikumot kapott, köhögés elleni gyógyszert szedett."

Halála után összeesküvés-elméletek születtek arról, hogy valójában mi történt a látszólag egészséges hírességgel.

Az elméletek felerősödtek, miután férje meghalt ugyanazon okok miatt - tüdőgyulladás és vérszegénység - öt hónappal a halála után.

Az egyik elmélet szerint mérgező penész volt a Los Angeles-i házban - ahol Simon a színésznő halála után is Brittany anyjával lakott.

Roger Neal újságíró azt nyilatkozta, hogy két hónappal Murphy halála előtt a házban egy "elismert cég" tesztelést végzett veszélyes penész ellen.

Ezt Sharon anyja is megerősítette:

„Az egyik ok, amit ma már tudunk, az lehet, hogy mérgező penész volt,  ez lehetett az, ami megölte a lányomat.”

Az igazságügyi orvosszakértő azonban azt mondta:

"Nem utalt semmilyen jel arra, hogy penész okozta volna a halálát."

A dokumentumfilmben kiderült az is, hogy Simon három év alatt 3 millió dollárt csapolt le felesége bankszámlájáról.

 

"Ez méreg"

2013-ban azt állította Brittany édesapja, Angelo Bertolotti a Good Morning America című műsorban, hogy lányát meggyilkolták.

„Van egy olyan érzésem, hogy határozottan gyilkosság történt itt. Igen, ez méreg.”

Egy családi barát, Julia David mindehhez hozzátette:

„Elméletünk szerint (Murphy-t és férjét) megmérgezték. De a többit a nyomozóknak  kell kivizsgálnia. ”

Sharon elutasította volt férje állításait.

Brittanynak 17 nappal a halála előtt  volt az utolsó nyilvános szereplése. Akkor már nagyon le volt fogyva. A színésznő terveket szövögetett, azt mondta:

„Ami az újévi fogadalmamat illeti, jövőre szeretnék gyereket. Nagyon boldog vagyok, hogy igazán nagyszerű szerető férjem van. Sok időt töltök a családommal, mint bárki más a világon."

The Sun/para