Idén már három szlovákiai lett eurómilliomos a lottón, egyikük most pénteken!

Még csak alig három és fél hónap telt el az idei évből, de már hárman beírták magukat a mindenkori szlovák lottónyertesek TOP 10-ébe a megnyert összeg nagysága szerint.

Idén már három szlovákiai lett eurómilliomos a lottón, egyikük most pénteken!
Fotó: TASR

Az Eurojackpot pénteki, helsinki sorsolásán egy szlovákiai személy nyert több mint 5,2 millió eurót. A szelvényét Besztercebánya megyében adta fel, egy szám választotta el a főnyereménytől, ami 90 millió eurót tesz ki.

Az önálló Szlovákia történetében a lottójátékokat működtető Tipos adatai szerint 1993 óta összesen 66-an lettek milliomosok - tehát akik legalább egymillió eurót vagy ezzel egyenértékű koronát nyertek.

Rastislav Čépe, a Tipos szóvivője közlése szerint a most elnyert 5 202 243,10 eurós összeg a nyolcadik legmagasabb a sorban, idén viszont "csak" a harmadik. Idén mindjárt a negyedik héten elvitt egy szlovákiai az EuroMillions nevű játékban közel 9 millió eurót, ami a valaha megnyert második legmagasabb összeg Szlovákiában. Ezt a szelvényt Pozsony megyében adták fel. A legmagasabb összeg egyébként épphogy meghaladta a 11 milliót, ezt 2009-ben nyerte el egy személy az interneten keresztül a szlovák lottón. Idén a kilencedik héten került ki szintén egy milliomos ebből a játékból, ő közel 6 millió eurót nyert SMS-ben feladott szelvényével.

Forrás: Markíza
 

A Markíza szerint precedens nélküli, hogy ilyen magas összeget nyertek volna a szlovákiaiak egy év alatt összesen a lottójátékokon. 2009-ben, amikor a legmagasabb nyeremény született, másik hárommal együtt sikerült megközelíteni az idei 20 milliós összeget, akkor az összesen 19,3 millió volt. Igaz, hogy a Markíza csak az első 50 legmagasabb lottónyeremény közül válogatott.

A legsikeresebb év egyébként a milliomosok számának tekintetében 2011 volt, abban az évben összesen 5-en nyertek legalább egymillió eurót, összesen pedig 15,3 milliót.

(Tvnoviny.sk)