Húszezer ember él a hatalmas lakókomplexumban - szinte el sem kell hagyniuk az épületet azért, hogy bevásároljanak, vagy fodrászhoz menjenek (FOTÓ+VIDEÓ)

A hatalmas bérház a kínai Hangzhou városában, a Regent International néven ismert komplexumban található. Ez az épület körülbelül 200 méter magas, és több mint 260 ezer négyzetméternyi helyet kínál a lakóknak, így az egyik legnagyobb toronyház egész Kínában - írja az Obkec.

Húszezer ember él a hatalmas lakókomplexumban - szinte el sem kell hagyniuk az épületet azért, hogy bevásároljanak, vagy fodrászhoz menjenek (FOTÓ+VIDEÓ)
Fotó: X/Twitter - Screenshot

A komplexumot 30 ezer fő befogadására hozták létre, de jelenleg körülbelül kétharmadig van tele.

A hatalmas épületnek egy személy, mégpedig Alicia Loo a megálmodója. Ő egyébként a világ második hétcsillagos szállodájának, a Singapore Sands Hotelnek a főtervezője. Bár eredetileg egy hatcsillagos luxusszállodának kellett volna lennie, egy lakókomplexummá vált, amelyben több ezer apartman található.

A lakóknak azért nem szükséges elhagyni az ingatlant, mert ott minden szolgáltatás megtalálható, amire az embernek szüksége lehet, kivéve a friss levegőt.

Van ott egy nagy önkiszolgáló étkezde, fodrászüzletek, körömszalonok, szupermarketek, uszodák, sőt kávézók vagy könyvtárak is találhatók az épületben.

A TikTokon látható, több tízezer megtekintést elért videón látható, hogy az egyes lakások hogyan alkotnak egy végtelen labirintusra emlékeztető, bonyolult hálózatot.

@fatheristheone The Regent International apartment in Hangzhou, China is famous for having a lot of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 #unreal # #followme #love #free #forever #friends #earth #biggest#apartments#hangzhou #china original sound - father is the one

Annak ellenére, hogy ez a komplexum mindent kínál a lakóknak, az egyedi lakások egyáltalán nem kerülnek sokba. A helyi jelentések szerint a kis lakások havi 210 dollár körülibe (körülbelül 194 euróba) kerülnek, ennek hátránya, hogy nincs ablakuk. Azonban a nagyobb, erkélyes apartmanok sem kerülnek sokba. A lakosok körülbelül havi 570 dollárt (körülbelül 528 eurót) fognak fizetnek érte.

Obkec/para