Hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi futballklubját

Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi futballklubját, a walesi AFC Wrexhamet.

A kanadai és amerikai színész - akik forgatókönyvíróként és producerként is dolgoznak a filmiparban - szeptemberben jelentették be vételi szándékukat, amelyet hétfői rendkívüli ülésén fogadott el a klub szurkolóiból álló tulajdonosi csoport (WST). Utóbbi tájékoztatása szerint a szavazáson az arra jogosultak 91 százaléka vett részt, és több mint 1800 szavazat támogatta a filmesek érkezését.

Dean Keates, a Wrexham edzője a BBC-nek azt mondta: "rövid távon biztosított lett a klub jövője, a projekt pedig közép- és hosszú távon izgalmasnak tűnik".

A Wrexhamet 1864-ben alapították, még soha nem szerepelt az angol élvonalban, viszont az FA Kupában háromszor eljutott a negyeddöntőig. A klubnak anyagi nehézségei miatt 2008-ban csődeljárását kellett kezdeményeznie, és 2011-től a WST irányításával működött. Az együttes jelenleg az ötödosztályban szerepel.

Az új tulajdonosok - akiknek hivatalos érkezését formailag a ligának és a szövetségnek is jóvá kell még hagynia - első célja az, hogy a csapat jusson fel a negyedik vonalba. További terveik között szerepel, hogy növeljék a nézőszámot 10 ezres stadionjukban, a szurkolóknak pedig ígéretet tettek arra, hogy a helyi nagy rivális Chestert mindig legyőzik.

A Deadpool szuperhősfilm főszereplője, Ryan Reynolds, valamint a Felhőtlen Philadelphia amerikai vígjátéksorozat egyik főszereplője, Rob McElhenney brit sajtóhírek szerint körülbelül 2 millió fontot fektet majd be a klubba.


(MTI)