Hollywoodi sikerfilmek több mint ezer ereklyéjét árverezik el Los Angelesben

Hollywoodi sikerfilmek több mint ezer ereklyéjét árverezik el Los Angelesben. A gigantikus méretű aukción licitálni lehet például John Travoltának a Ponyvaregényben viselt fekete öltönyére, a Patrick Swayze által a Holtpontban használt szörfdeszkára és a Star Wars I. - Baljós árnyak című filmben Liam Neeson által forgatott fénykardra.

Hollywoodi sikerfilmek több mint ezer ereklyéjét árverezik el Los Angelesben
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A Batman, a Vissza a jövőbe, a Harry Potter, a James Bond és a Trónok harca filmek vagy Marilyn Monroe, Bruce Willis és Keanu Reeves rajongói több mint 1200 ikonikus tárgyhoz juthatnak hozzá csütörtökön és pénteken a Julien's Auctions aukciósház árverésén Beverly Hillsben.

Az egyik legkeresettebb tárgy a szervezők szerint Travolta Perry Ellis tervezte öltönye és Liam Neeson fénykardja lehet, mindkét tárgy árát előzetesen 20-40 ezer dollárra becsülik. Hasonlóképpen nagy érdeklődésre tarthat majd számot Bruce Lee (vagyis az őt helyettesítő kaszkadőr) híres sárga kezeslábasa a Halálos játszma című filmből vagy fekete nuncsakuja.

Az Arnold Schwarzenegger által a Terminátor 2 című filmben viselt motorosdzseki és bőrnadrág árát 20-30 ezer dollárra becsülik.

Licitálni lehet a Harry Potter-filmekben használt varázspálcákra, valamint olyan álfegyverekre, amelyekkel például Bruce Willis harcolt John McClane-ként a Die Hard-sagában. Egy, a Trónok harcában feltűnt obszidián tőrt is eladásra kínálnak, a becsült ára 3-5 ezer dollár (1-1,6millió forint).

Legendás színészek személyes tárgyaira is licitálhatnak a rajongók, például Marilyn Monroe egy kézzel írt versére vagy Elizabeth Taylor és Doris Day ruháira.

(MTI)