Hölgyek, figyelem: Ján Slota újra szabad préda!

Véget ért az SNS egykor elnöke, Ján Slota és a nála 28 évvel fiatalabb felesége, Ľubomíra házassága. A 66 éves expolitikus karácsonyra frissen elvált pasivá vált. 

Hölgyek, figyelem: Ján Slota újra szabad préda!
Ján Slota - archív felvétel (TASR)

Ľubomíra a 2000-es évek elején kezdett a polgármesterként ténykedő Slota mellett dolgozni asszisztensként a zsolnai városházán. Miután egymásba szerettek, 2004-ben összeházasodtak. Slota ekkor 51, a hölgy 23 éves volt. Néhány évvel később született egy kislányuk, Sofia, aki ma 12 éves.

A házaspárnak öt évvel ezelőtt kezdett komolyabban megromlani a kapcsolata, Ľubomíra el is költözött a kislánnyal Prágába. A házasságukra végül idén, néhány héttel ezelőtt tettek pontot. Ľubomíra már 2015-ben beadta a válókeresetet, végül idén szeptember 19-én választották szét őket, a döntés pedig október 16-án emelkedett jogerőre.

Alena Novotná, a Prágai Körzeti Bíróság szóvivője a válás indokairól nem nyilatkozott, de azt közölte a Nový Čas-szal, hogy a kislány az édesanyjával maradt. Korábban viszont maga Ľubomíra beszélt arról, hogy férje többször megcsalta. Felbukkant körülötte egy szőke egészségügyi nővér, egy pincérnő és egy sötét hajú nő is.

Slota egyébként háromszor nősült, második feleségével, Alžbetával 24 évig élt együtt, két fiuk született, Pavol és Ján.  Ľubomíra volt a harmadik felesége.

Slota mintegy két héttel ezelőtt került be újra a hírekbe, amikor előkerült egy videó, melyen Ján Počiatek, a Smer egykori pénzügyminiszteri ecsetelte Dobroslav Trnka akkori főügyész irodájában, hogy Slota mekkora császár, még Robert Ficót is "megkopasztotta" az emissziós botrány idején.

Slota viszont nem nyilatkozott a lapnak sem erről, sem a válásáról. Az utóbbi időben egy Turie nevű községben (Zsolnai járás) tartózkodik, ahol a helyiek elmondása szerint minden este ellátogat a Roko nevű vendéglőbe. Szeretik őt ott, mert gyakran hívja meg az ottaniakat vagy az egész kocsmát egy-egy pohárkára. A lapnak nyilatkozva az egyik helyi figura elmondta, sok mindenről beszélgetnek, de a politikáról vagy Slota családjáról soha.

(Nový Čas)