Hogyan zajlott valójában a beszélgetés Matovič és Tony Blair között? Egy szlovák komikus eljátszotta!

Igor Matovič kormányfő pénteken délután adott hírt róla Facebook-oldalán, hogy felhívta őt Tony Blair korábbi brit miniszterelnök.

Hogyan zajlott valójában a beszélgetés Matovič és Tony Blair között? Egy szlovák komikus eljátszotta!
Igor Matovič (Fotó: TASR)

Matovič azzal dicsekedett, hogy Blairt az országos tesztelés érdekelte, és az általa hosszúnak nevezett beszélgetést érdekesnek ítélte egy érdekes emberrel. Majd rátért arra, hogy Szlovákia végre nem egy vietnami állampolgár elrablása miatt érdekes a világnak, vagy nem a rendőrségnél uralkodó maffia, a letarztóztatott speciális ügyész vagy a meggyilkolt újságíró miatt, hanem egy "bátor és sikeres projektből kifolyólag".

Miután Matovič október közepén élő adásban égette magát az angoltudása miatt Brüsszelben, a Tony Blairrel zajló beszélgetése megihletett egy szlovák komikust, aki közzétett egy videót, melyben a szlovák miniszterelnököt formálta meg.

Štefan Martinovič alakítását érdemes megnézni, beépítette Matovič mára szállóigévé vált "one time/next time" mondását. Pénteken töltötte fel az Instagramra, mostanra 36 ezren nézték meg:

Matovič se volt rest, és szombaton ugyancsak lenyomott egy privát poént a beszélgetéssel kapcsolatban a Facebookon: Szeretnétek megnevettetni egy angolt? Akkor a beszélgetésetek végén jegyezzétek meg neki, hogy kiváló az angoltudása... mint én Tony Blairnek... és egy jó alaposat nevethettek mindketten."