HIV-fertőzött a "szakállas énekesnő"

Az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák győztese, Conchita Wurst bevallotta, hogy HIV-vírust diagnosztizáltak nála. Minderről Instagram-oldalán írt a "szakállas énekesnő". Conchita azért vallott most erről, mert ki volt téve exe fenyegetéseinek – idézi a tvnoviny.sk a DPA hírügynökséget.

HIV-fertőzött a "szakállas énekesnő"
Fotó: TASR/AP

"HIV-fertőzött voltam pár évvel ezelőtt" – írta Wurst a vallomásban. "Ez (a vallomás) jelentéktelen a nyilvánosság számára, ám az exbarátom azzal fenyegetett, hogy nyilvánosságra hozza ezt a magánéleti információt" – olvasható a bejegyzésben. Most mégis azért döntött úgy, hogy színt vall, mert senkinek sincs joga ahhoz, hogy megfenyegesse őt és befolyásplja az életét.

Conchita azt is elárulta, hogy amikor diagnosztizálták nála a HIV-et, rögtön gyógyszerekkel kezdték el kezelni, s pár éve már alig észrevehető módon van jelen a szervezetében a vírus, ezért senkit sem tudna megfertőzni.

"Remélem, ezzel a vallomással bátorságot adok műsoknak" – írta az Instagramon

Conchita Wurstot, a szakállas osztrák "énekesnőt" (polgári nevén Thomas Neuwirth-t) a Rise Like a Phoenix című dal tette ismertté 2014-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon.

tvnoviny.sk/para