Házi készítésű töltény ölhette meg Halyna Hutchinst, a Rust című film operatőrét

A töltény, amit Alec Baldwin lőtt ki a Rust című westernfilm forgatásán, s ami Halyna Hutchins halálát okozta, házi készítésű volt - derült ki a bírósági dokumentumokból  - írja a Mirror.

Házi készítésű töltény ölhette meg Halyna Hutchinst, a Rust című film operatőrét
Halyna Hutchins (Fotó: AP)

A rendező, Joel Souza is megsérült abban az incidensben, amikor Alec egy általa "hidegnek" (ártalmatlan) hitt fegyverrel lőtt, vagyis úgy tudta, hogy a fegyverben nincs éles lőszer.

A kedden benyújtott bírósági dokumentumokban az szerepel, hogy a házi készítésű töltényt egy új-mexikói fegyvermester szállította egy korábbi filmből, ahol a lőszert színészek lőtéri kiképzésére használták.

A Santa Fe megyei seriff hivatala által benyújtott dokumentum szerint a nyomozók azt vizsgálják, hogy Seth Kenny, az 51 éves hollywoodi veterán, akinek a filmet vaktöltényekkel kellett volna ellátnia, adhatott-e újrahasznosított lőszereket egy másik filmes díszletből.

Vádemelés még nem történt.

A westernfilm lőszereit "különböző forrásokból" vásárolták - magyarázta a nyomozóknak Hannah Gutierrez Reed, a Rust újonc fegyvermestere. Édesapja, Thell Reed – aki szintén hollywoodi fegyverszakértő – a hónap elején azt mondta a hatóságoknak, hogy idén nyáron együtt dolgozott Kenney-vel egy filmen, és egy lőtéren képezte ki a színészeket.

Az eskü alatt tett nyilatkozatban az is szerepel, hogy Reed szerint Kenney azt mondta neki, hogy hozzon magával 0,45-ös kaliberű Colt lőszert arra az esetre, ha kifogynának a vaktöltényből.

Kenney utasításai szerint a fegyvermester hozott egy „lőszerkannát”, 200-300 tölténnyel, és ezeknek egy része nem gyárilag készült.

Mirror/para