Hatalmas Hold-alakú üdülőhelyet terveznek építeni Dubaiban (FOTÓK)

A Moon World Resorts jövőre teljes egészében szeretné bemutatni Moon Dubai nevű projektjét - írja az Obkec.

Hatalmas Hold-alakú üdülőhelyet terveznek építeni Dubaiban (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Egy kanadai építésziroda 5 milliárd dolláros Hold-alakú üdülőhelyet akar építeni Dubaiban. Az épület több mint 220 méter magas lesz, és a cég állításai szerint 48 hónapon belül el fog készülni. Az Unilad portál arról számolt be, hogy a komplexum fellendítené az Egyesült Arab Emírségek gazdaságát, a cég szerint évente akár 2,5 millió vendéget is fogadhat az üdülőhely.

A Hypebeast portál azt állítja, hogy a Hold felszínének több mint négy hektárját teljes egészében kráterek borítják majd. Egy holdkolónia is helyet kap majd, amely megfizethető űrturizmust kínál majd az ott nyaralóknak. A Moon Dubaiba látogató vendégek egy helyen használhatják például a gyógy- és wellnessközpontot, egy éjszakai klubot és egy rendezvényközpontot.

A komplexumban 300 „Sky Villas” nevű magánlakás is helyet kap majd, amelyek megvásárolhatók lesznek. Ezen kívül tulajdonosaik egy exkluzív klub tagjaivá is válnak az üdülőhelyen.

Michael R. Henderson, a Moon Wolrd Resorts társalapítója szerint cége azt tervezi, hogy 2023-ban bemutatja projektjét kiválasztott helyszíneken.

"Egy ilyen bemutatóra a közel-keleti és észak-afrikai régióban is sor kerül. Az építkezés lehetséges országai az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Katar, Bahrein vagy Kuvait"

- mondta.

A projekt bemutatása és az üdülőhely pontos helyszínének kiválasztása után a cég megkezdi az éves tervezési folyamatot. Ezt követi a komplexum négyéves építése.

Obkec/para