Hat nap alatt egy olyan útvonalat "alkottak" a kerékpárosok, ami egy dinoszauruszra hasonlított (FOTÓ)

Florent Arnaud, Maxime Brugère, Franck Delorme, Nicolas Meunier és Jean Roule francia kerékpárosok kerékpárútjuknak köszönhetően dinoszauruszra hasonlító szakaszt bicikliztek le – írja az Obkec.

Hat nap alatt egy olyan útvonalat "alkottak" a kerékpárosok, ami egy dinoszauruszra hasonlított (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A kerékpárosok a közép-franciaországi Allier régióban, Meillard faluban kezdték és fejezték be az útvonalat. Hat nap alatt több más kerületen is áthaladtak – számol be a LADbible portál. Nem csak szórakozásból készítették ezt a fajta térképet, hanem nagyon fontos üzenetet is hordozott az útjuk.

Brugère elárulta, hogy társaival fel szeretné arra hívni a figyelmet, hogy még az olyan erős fajok is, mint a dinoszauruszok a bizonyítékai annal, hogy egy erős faj is kihalhat.

"Jelenleg mi vagyunk ennek a környezeti válságnak a fő hozzájárulói és áldozatai, a jövő pedig a mi kezünkben van. A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy hozzájáruljunk a pozitív változásokhoz"

– magyarázta.

A férfiak úgy döntöttek, hogy megdöntik a rekordot, miután hallottak egy csoport versenyzőről, akik 2018-ban teljesítették a 761 kilométeres szív alakú túrát. De nem először próbálkoznak ilyen alakú pályát lekerekezni, Brugère, Arnaud, Delorme és Meunier már 2020-ban elkészítette a legelső dinoszaurusz-pályát a Loire régióban. 200 kilométer hosszú volt, és egy Tyrannosaurus Rexet ábrázolt.

A Kerékpárosbarátok népszerűsítik a kerékpározást, mint fenntartható közlekedési módot, és rámutatnak arra is, hogy a kerékpározás jótékony hatással van az egészségre.

„Kerékpárral járunk dolgozni, környezettudatosak vagyunk, és ritkán használunk autót”

– mondták a kerékpáros-csoport tagjai.

Obkec/para