Hat hétig hánykolódott a Csendes-óceánon egy férfi

Negyvenkét napnyi hánykolódás után ért partot csütörtök reggel két Marshall-szigeteki férfi egy apró csendes-óceáni atollon, ám harmadik társuknak egyelőre semmi nyoma - közölték az illetékes hatóságok.

Hat hétig hánykolódott a Csendes-óceánon egy férfi
-illusztráció- (Fotó: commons.wikimedia.org)

A túlélők csónakja Namolukban, a Mikronéziai Szövetségi Államok legkisebb atollján ért partot, 1600 kilométerre az Ebeye-szigettől, ahonnan április 2-án útnak indultak.

"Mindketten legyengült és lesoványodott állapotban vannak, ahogy az várható is, ha az ember 40 napon át hánykolódik a nyílt vízen"

- mondta Jack Niedenthal, a Marshall-szigetek egészségügyi minisztere, hozzátéve, hogy jelenleg nem tud további információkkal szolgálni az üggyel kapcsolatban.

A két férfit Godfrey Capelle-ként és Thomas Benjaminként azonosították, a harmadik férfiról, Junior Joramról, aki állítólag szintén velük volt induláskor, egyelőre nem tudni semmit.

A három férfi halászni indult, ám a csónakjuk motorja meghibásodott és az erős szelek, valamint a háborgó tenger miatt kisodródtak a Kwajalein-atoll lagúnájából.

Az amerikai hadsereg, a partiőrség és a Marshall-szigeteki hatóságok is részt vettek a keresésükben, ám nem jártak sikerrel.

(MTI)