Harry herceg: "Senki sem tudja a teljes igazságot, csak én és Meghan" (VIDEÓ)

Harry herceg kijelentette, hogy a brit királyi család rendszeresen szivárogtat ki magáról történeteket a médiának. Ezt "piszkos játéknak" nevezte a Netflixen róla és feleségéről, Meghanről szóló dokumentumsorozatának új előzetesében, amelyet hétfőn adtak ki - írja a Nový Čas.

Harry herceg: "Senki sem tudja a teljes igazságot, csak én és Meghan" (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A sorozat első három epizódja csütörtökön lesz elérhető – jelentette be ma a streaming szolgáltatás, közben találgatások jöttek elő arról, hogy a pár mit mond majd a királyi család többi tagjáról.

Amióta Harry és Meghan két éve lemondott királyi tisztségéről, és Kaliforniába költöztek, hogy önállóbb életet éljenek, rengetegszer kritizálják rokonaikat, és rasszizmussal vádolják a királyi családot. A Buckingham-palota természetesen tagadja a vádakat.

Harry arra is utalt az interjúkban, hogy már alig jön ki a család többi tagjával, különösen apjával, III. Károly királlyal és bátyjával, Vilmos herceg trónörökössel.

"Senki sem tudja a teljes igazságot"

- mondja Harry az előzetesben, hozzátéve, hogy ezt csak ő és Meghan tudják. A Buckingham-palota nem adott ki közleményt a dokumentumfilm-sorozattal kapcsolatban, és nem válaszolt a Reuters információira.

A rövid előzetesben Harry megemlítette a királyi háztartásban dolgozó embereket.

"Van egy bizonyos hierarchia a családban. Tudod, hogy vannak kiszivárogtatások, de vannak történetek. Ez egy piszkos játék"

- jelentette ki Harry.

Az előzetesben egy hang, amely úgy tűnik, Harryé, szintén megemlíti "az ebbe az intézménybe bekerülő nők fájdalmát és szenvedését", miközben néhai édesanyjáról, Diana hercegnőről és Kate sógornőjéről készült felvételek láthatók. Amikor 2021 márciusában Harry és Meghan utoljára beszélt a királyi család többi tagjával való kapcsolatáról egy Oprah Winfrey-nek adott interjújában, ez a Reuters szerint az utóbbi idők egyik legnagyobb válságába sodorta a brit királyi családot.

A Buckingham-palota ezt követően megígérte, hogy komolyan megvizsgálja az interjúban elhangzó kérdéseket, miközben hangsúlyozták, hogy "egyes emlékek eltérőek lehetnek". Néhány nappal később Vilmos herceg meg is jegyezte.

"Határozottan nem vagyunk rasszista család"

- mondta.

A dokumentumfilm-sorozat uralta a brit újságok vasárnapi kiadásának címlapjait. Egyes újságok azt írták, hogy a házaspár hadat üzent a Windsor családnak. Az első előzetes megjelenése a múlt héten egybeesett Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné nyolc év utáni első egyesült államokbeli útjával. Látogatásukat beárnyékolták Vilmos 83 éves keresztanyjának rasszizmusával kapcsoltos vádjai is. Kijelentései miatt lemondott a királyi háznál betöltött tiszteletbeli tisztségéről.

Nový Čas/para