Harry herceg már Nagy-Britanniában van

A brit média információi szerint Harry herceg már az Egyesült Királyságban van, nagyapja, Fülöp herceg temetése miatt utazott haza - írja a tvnoviny.sk.

Harry herceg már Nagy-Britanniában van
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A járványügyi előírások miatt ötnapos karanténba kellett vonulnia a Sky News Televízió információ szerint.

A herceg vasárnap délután érkezett, Los Angelesből érkező gépe a Heathrow-n szállt le. A The Sun úgy tudja, hogy testőrök várták, s valószínűleg a Kensington palotába vitték őt.

A Buckingham palota szombaton megerősítette, hogy Harry herceg is részt vesz nagyapja, Fülöp herceg búcsúztatóján. Harry jelenleg Los Anegelesben él feleségével, Meghannel és kisfiukkal, Archie-val. Felesége azért nem tartott vele, mert második közös gyermekükkel várandós, s az orvosok nem tanácsolták neki az utazást.

Harrynek nem lesz ideje arra, hogy letöltse a kötelező 10 napos karantént. A járványügyi előírások azonban kivételt tesznek olyan esetekben, ha valaki temetésre érkezik a szigetországba. Ezért lerövdíthető a karanténidőszak.

A herceg hazautazása "ideális" lehetőség lesz arra, hogy rendezze azokat a nézeteltéreseket, amiket az Oprah Winfrey-nek adott interjú okozott - jelentette ki John Major volt brit kormányfő.

Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje péntek reggel hunyt el 99 éves korában, a windsori kastélyban. Temetése április 17-én lesz, a járványügyi előírások betartásával tartják meg, csak 30-an vehetnek rész rajta. Emiatt nem lesz ott az eseményen Boris Johnson kormányfő, ezzel átadja helyét a királyi család egyik tagjának.

tvnoviny.sk/para