Harry herceg és Meghan hercegné sokkoló döntést hozott

Harry herceg és Meghan hercegné két évvel ezelőtt még jegyesekként részt vettek a brit  kriályi család karácsonyi összejövetelén, idén azonban már nem így lesz - írja a Nový Čas.

Harry herceg és Meghan hercegné sokkoló döntést hozott
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A sandringhami összejöveteln egyébként nem volt szokás részt venni jegyespárként senkinek, Harry és Meghan törte meg a tradíciót, ahogy most is ők törik meg.

"Szükségük van arra, hogy néhány napot a közeli család nélkül töltsenek, hogy feltöltsék magukat energiával, s döntsenek arról, hogy mit terveznek a jövő évre"

- idéz a The Sun napilap egy a párhoz közelálló személyt. Eredetileg úgy volt, hogy a hálaadást Meghan édesanyjával, Doriannal töltik az Egyesült Államokban, s karácsonykor pedig elutaznak Sandringhambe, s utóbbi helyre azért mennek, mert II. Erzsébet királynő 93 és férje, Fülöp herceg 98 éves. Az ő esetükben minden karácsony az utolsó lehet.

Harry herceg eddig egyetlen alkalommal nem ünnepelt Sandringhamben, mégpedig 2012-ben, amikor Afganisztában szolgált katonaként, így nem utazhatott haza az Egyesült Királyságba. Harry bátyja, Vilmos herceg és felesége, katalin hercegné a három gyermekükkel a királynővel ünneplik majd a karácsonyt.

Nový Čas/para