Harry herceg és felesége üzentek a rákbeteg Katalin hercegnének

Harry brit herceg és felesége, Meghan mielőbbi felépülést kívánt Katalin walesi hercegnének pénteken válaszul arra a bejelentésére, hogy rákos és kemoterápiás kezelés alatt áll.

Harry herceg és felesége üzentek a rákbeteg Katalin hercegnének
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

"Jó egészséget és gyógyulást kívánunk Katalinnak és családjának"

- nyilatkozta Harry és Meghan.

A hercegi pár ehhez még hozzátette, hogy remélik, hogy Katalin és családja háborítatlanul és nyugalomban koncentrálhatnak a gyógyulásra.

Katalin hercegné pénteken egy videóban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és kemoterápiás kezelés alatt áll. Azt mondta, hogy a hasi műtét, amelyen januárban esett át, sikeres volt, és kezdetben azt feltételezték, hogy nincs szó rákról. A későbbi vizsgálatok azonban onkológiai betegséget tártak fel.

Fotó: YouTube - Screenshot

Ezt követően sokan, köztük Rishi Sunak brit miniszterelnök és a Fehér Ház is támogató szavakat és mielőbbi felépülést kívántak a hercegnének. III. Károly brit király, aki szintén rákkezelés alatt áll, méltatta Katalin nyitottságát és bátorságát, hogy beszélt a betegségéről.

Emmanuel Macron francia elnök nemrég csatlakozott azokhoz a politikai vezetőkhöz, akik mielőbbi gyógyulást kívántak a brit hercegnének. Az X platformon közzétett bejegyzésében azt üzente a hercegnének, hogy "teljes felépülést" kíván neki feleségével, Brigitte-tel, és hozzátette, hogy "ereje és elszántsága mindenki számára inspirációt jelent".

TASR/para