A hamvasztásra menet vették észre, hogy halottnak nyilvánított gyermekük lélegzik

A szülőknek a hamvasztásra menet tűnt fel, hogy a műanyag zsákban nekik adott fiú még lélegzik.

Vizsgálatott indítottak egy indiai magánkórház ellene, ahol tévesen nyilvánítottak halottá egy koraszülött fiút, akinek szülei akkor vették észre, hogy él gyermekük, amikor már hamvasztására tartottak.

A fiú anyja csütörtökön adott életet egy ikerpárnak Újdelhiben. Az indiai sajtóban drága magánkórházként jellemzett intézmény orvosai közölték a szülőkkel, hogy az ikerpár lány tagja halva született, míg fiú testvére két órával a szülés után vesztette életét.

A holttesteket egy műanyag zsákban adták oda a szülőknek, akik a hamvasztásra tartottak a testekkel, amikor az apjuk mozgást élrzékelt a zsákban. Széttéptük a zsákot, és látták, hogy a gyerek még lélegzik.

A szülők a kisgyereket egy betegápoló központba vitték, mert nem akarták visszavinni a magánkórházba, ahol halottnak nyilvánították. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kisfiú életben fog-e maradni.

A kórház közleménye szerint az újszülött nem mutatott semmilyen életjelet, amikor átadták a testet a szülőknek. A kórház belső vizsgálatot indított a ritka esettel kapcsolatban, közölve, hogy az megrázta és aggodalommal töltötte el őket.

Közben Delhi állam egészségügyi minisztere Satyendar Jain is vizsgálatot követelt az elfogadhatatlan eset miatt. Delhi főminisztere, Arvind Kejriwal pedig ígérte, hogy a hatóságok a lehető legkeményebben fognak fellépni a bűnösök ellen, ha valakiről bebizonyosodik, hogy hibázott.

24.hu