Halyna Hutchins halála: A Rust fegyvermestere a lőszerszállítót hibáztatja

Egy új perben azzal vádoltak egy lőszerszállítót csütörtökön, hogy veszélyes körülményeket teremtett egy filmforgatáson, ahol Alec Baldwin színész fegyvere megölt egy operatőrt, mert hogy éles lőszert helyeztek egy olyan fegyverbe, amibe csak vaktültények kellett volna lennie - írja a Stuff.co.nz.

Halyna Hutchins halála: A Rust fegyvermestere a lőszerszállítót hibáztatja
Halyna Hutchins (Fotó: AP)

A keresetet Hannah Gutierrez Reed, a Rust című film fegyvermestere nyújtotta be az új-mexikói kerületi bíróságon, aki két kollégájával együtt felügyelte a lőfegyvereket, lőszereket és a kapcsolódó kiképzést a Rust forgatásán.

Halyna Hutchins operatőr október 21-én halt meg a forgatáson, Új-Mexikóban, Santa Fe külvárosában.

A halál okát vizsgáló Santa Fe megyei seriff hivatala azt mondta, hogy túl korai lenne eldönteni, hogy vádat emelnek-e. A nyomozók „némi önelégültséget” írtak le a fegyverek forgatási kezelésében.

Gutierrez Reed a lőszerszállítót, Seth Kenney-t és cégét, a PDQ Arm & Prop-ot hibáztatja, amiért élő töltények kerültek bele a díszletbe.

Kenney egyelőre nem reagált a történtekre.

Baldwin azt nyilatkozta, hogy nem tudta, hogy a kezében lévő fegyver éles lőszert tartalmazott, amikor Hutchinsra irányítva elsült. A nyomozók azt próbálják kideríteni, honnan érkezett az élő fegyver, decemberben átkutatják a PDQ Arm & Prop albuquerque-i helyiségeit.

Az új kereset kártérítést kér egy esküdtszéki tárgyaláson tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, veszélyes termékek, hamis címkék és félrevezetés miatt.

Azt állítja, hogy a hatóságok a forgatáson "hét feltételezett éles töltényt találtak ". A perben Kenney-t azzal is vádolják, hogy beavatkozott a nyomozásba.

A hatóságok emellett házkutatási parancsot adtak ki Baldwin telefonjára, amelyben szöveges üzeneteket, képeket, videókat, hívásokat vagy a filmmel kapcsolatos egyéb információkat keresnek.

Stuff.co.nz/para