Halyna Hutchins édesapja szerint Alec Baldwin "részben felelős" lánya haláláért

A Rust operatőrének, Halyna Hutchinsnak az édesapja szerint Alec Baldwin legalább „részben felelős” a lánya haláláért - írja a Daily Mail.

Halyna Hutchins édesapja szerint Alec Baldwin "részben felelős" lánya haláláért
Halyna Hutchins (Fotó: AP)

"Számomra egyértelmű, hogy Baldwin adta le a lövést, így nehéz megértenem, hogyan nem tehető részben felelőssé a lányom haláláért"

- mondta Anatolij Androsovics a The Sunnak.

A 61 éves férfi nem érti Baldwin állítását, miszerint a fegyver, amivel megölte Hutchinst, elsült anélkül, hogy meghúzta volna a ravaszt.

"A revolver az a típusú fegyver, amely nem lő a ravasz lenyomása előtt, és Alec részben bűnös  a tragédiában"

- mondta Androsovics.

A gyászoló apa érdekesnek tartotta azt is, hogy a 63 éves Baldwin miért törölt ki jó pár tweetet, amelyeket a tragédia nyomán posztolt:

„Miért törölte ki a tweetjeit, amikor kiderült, hogy a lövöldözés a próbán történt? És miért adta le a lövést az előkészületek során?"

Androsovics, aki tengeralattjáró-kapitányaként keresi kenyerét, bevallota, hogy nagyon aggódik 9 éves unokájáért. Úgy véli, hogy a fiú sose heveri ki teljesen édesanyja halálát.

"Androsba lassan visszatér újra az élet, de Halyna halála óriási csapás mindannyiunk számára"

- mondta az idős férfi.

Androsovics megjegyzései néhány nappal azután érkeztek, hogy Baldwin tagadta, hogy nagyobb fegyvert kért volna, mielőtt lelőtte Hutchinst október 21-én, a Rust forgatásán.

Baldwin csütörtökön egy Twitter-üzenetében tagadta a vádakat, miután az új-mexikói Sante Fe-i seriffhivatal parancsot adott ki iPhone-jának átnézésére.

"Ez teljes hazugság"

- jegyezte meg.

„A Rust című filmhez szükséges kellékekről hetekkel a forgatás megkezdése előtt döntöttem. Hamis az a feltételezés, hogy bármilyen változtatást végrehajtottunk volna „a halálos lövöldözés előtt”

– tette hozzá.

A Santa Fe seriffjei által kért házkutatási parancs felhatalmazta a rendőrséget, hogy a nyomozás részeként megvizsgálja a színész iPhone-ján lévő összes szöveges üzenetet és fotót, valamint minden tárolt helyadatot.

A házkutatási parancs szerint Baldwin azt mondta a rendőrségnek, hogy e-mailt írt a film fegyvermesterének, Hannah Gutierrez Reednek arról, hogy milyen típusú fegyvert használjon a filmben. Végül egy Colt 45-ös pisztoly mellett voksoltak. A színésznek átadták az antik pisztolyt a jelenethez, és közölték vele, hogy „hideg” – nincs megtöltve. Egy jelenetet próbált, amelyben elővette a fegyvert, és az ABC-nek adott interjújában december 2-án azt mondta, hogy soha nem húzta meg a ravaszt, de a pisztoly mégis elsült, s lelőtte a 42 éves operatőrt, Halyna Hutchinst, aki belehalt a sérülésébe. A golyó eltalálta a Rust rendezőjét, Joel Souzát is, ő azonban túlélte a lövést.

Egyelőre nem világos, miért tartott olyan sokáig, amíg az új-mexikói rendőrség lefoglalta Baldwin telefonját. A színész teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal. Egyelőre még senkit sem tartóztattak le az ügyben.

Baldwin december 2-án interjút adott az ABC riporterének, George Stephanopoulosnak, amelyben azt mondta, hogy nem húzta meg a ravaszt, és nem érzett bűntudatot, mert úgy gondolta, hogy nem tett semmi rosszat.

A színész beszélt Hutchins halála miatti szomorúságról, és tisztelgett előtte, mindig is csodálatos embernek tartotta őt.

Daily Mail/para