Halál és nemi erőszak is belefér a legújabb valóságshow-ba

Egy őrült novoszibirszki vállalkozó, Jevgenyij Pjatkovszkij Éhezők viadala-típusú valóságshow-t indít – Szibériában – írja a 24.hu.

A Game 2: Winter című műsorban 30 játékosnak (akik számos országból érkeznek) kilenc hónapot kell eltölteniük a tajgán, olyan területen, ahol medvék és farkasok élnek, és ahol nyáron nem ritka a plusz 35, télen pedig a mínusz 40 Celsius-fok.

A játékosok 100 kilónyi holmit vihetnek magukkal – vélhetően főleg élelmiszerrel felpakolva érkeznek majd, de így is rá lesznek szorulva a vadászatra és a (lék)horgászatra.

Akik végig bírják a 9 hónapos játékidőt, azok megnyerik a vetélkedőt, ők osztoznak majd a 100 millió rubeles nyereményen, bár a nevezési díj 10 millió rubel. Néhány résztvevő megúszhatja a komoly pénzösszeget: lesz olyan játékos, akit a nézők szavaznak be az interneten.

Bár a játék során az orosz törvények betartása kötelező, a szervező elmondása szerint ők nem tiltanak meg semmit a játékosoknak, tehát

ha netán gyilkosság vagy nemi erőszak történne, az nem a szervezők felelőssége, és erről minden játékos alá is ír egy nyilatkozatot.

Mindenkinek lesz egy műholdas kapcsolattal rendelkező „pánikgombja”, amit megnyomhat, ha bajba kerül (és jó esetben fél órán belül odaér érte egy helikopter), de ennek használata után a játékot el kell hagynia. A vidámnak ígérkező műsor 2017. július elsején kezdődik.


24.hu