Ha tériszonya van, ne nézze meg az Emirates videóját (VIDEÓ)

Az Emirates bemutatta, hogyan készült legújabb reklámjánaka a videója, amelyet a dubai Burj Khalifában forgattak a jelenleg is zajló Expo 2020 Dubai népszerűsítésének alkalmából - írja a gulfbusiness.com.

Ha tériszonya van, ne nézze meg az Emirates videóját (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A legújabb promócióban Nicole Smith-Ludvik kaszkadőr és ejtőernyős ismét a Burj Khalifa by Emaar tetején áll, és azt üzente onnan mindenkinek, hogy látogassák meg a dubai Expo 2020-at.

Ezután int egy Emirates A380-as gépnek, amely az Expo 2020 Dubai festményét viseli. A reklámban emellett nagyon szép légi felvételek láthatóak Dubairól.

A kulisszák mögött készült videó részletesen bemutatja a hirdetés aprólékos megtervezését.

A gondosan megkoreografált átrepülés során az A380-as repülőgép mindössze 2700 láb magasságban (kevéssel több mint 822 méter) repült, a Burj Khalifa pontos magasságában. A repülőgép emellett nagyon alacsony, 145 (268,54 km/óra) csomós sebességgel repült – az A380-as átlagos utazósebessége hozzávetőleg 480 csomó (888,96 km/óra).

Az Emirates szerint az alacsony sebesség azért volt, hogy a repülőgép hatékonyan és folyamatosan keringhessen a Burj Khalifa körül, és szűk kört tegyen anélkül, hogy elsodródna. Az Emirates A380 összesen tizenegyszer kerülte meg a Burj Khalifát, hogy megfelelő felvételeket készítsen a reklámhoz.

Úgy tűnt, hogy a repülőgép nagyon közel repült volna a kaszkadőrnőhöz, miközben a Burj-on állt, pedig valójában több mint fél mérföldnyire volt tőle. A pilóták többször is edzettek az A380-as repülésszimulátoron a biztonságos repülés érdekében, hogy nehogy becsússzon valamilyen hiba.

A szimulátoron való gyakorlás segített abban is, hogy az összes érdekelt fél hogyan kommunikáljon a repülések és a filmezés során, hogy minden rendben legyen.

A forgatás és a repülések 2021. október 13-14-én zajlottak, és a járatok időzítését a Dubai International csúcsindulási időszakán kívülre ütemezték a kockázatok további csökkentése érdekében.

Az új, globális, többcsatornás kampány 12 nyelven fut majd, és 19 országban debütál, lefedve a televíziós, mozi, digitális és közösségi média platformokat. A hirdetés része annak a szélesebb körű, 20 millió dolláros kötelezettségvállalásnak, amelyet az Emirates tett azért, hogy elősegítse a figyelem felkeltését, valamint több látogatót vonzzon Dubaiba, és az Expo 2020 Dubai meglátogatására.

gulfbusiness.com./para