Greta Thunberg 18 éves lett - a Föld megmentését vagy egy biciklilámpát kért születésnapjára

Greta Thunberg vasárnap töltötte be 18. életévét - írja a hvg.hu. Az ifjú klímaaktivista magához képest nagyon lazán, egy Facebook-posztban köszönte meg a jókívánságokat egy "lapos Mars társaság" feliratú pólóban.

Greta Thunberg 18 éves lett - a Föld megmentését vagy egy biciklilámpát kért születésnapjára

Elárulta, hogy egy kocsmában kerít sort arra, hogy leleplezze a klímaösszeesküvés mögötti titkokat és az őt mogató sátáni erőket.

Greta a Sunday Timesnak nyilatkozott 18. születésnapja alkalmából. Azt mondta, ő egy olyan ajándéknak örülne igazán, ha mindenki ígéretet tenne arra, hogy minden tőle telhetőt megtesz a Föld megmentéséért. Ám ha ez a kívánsága nem teljesül, akkor megelégszik egy új biciklilámpával, mert Svédországban ebben az időszakban eléggé sötét van.

A fiatal klímaaktivista azért komoly dolgokról is beszélt. Elmondta, hogy már hosszú évek óta nem utazik repülőgéppel, nem vesz új ruhákat, és nem szeretné szidni azon hírességeket, akik fontosnak tartják a környezetvédelmet, de ennek ellenére repülővel repdesnek a világban.

“Veszélyes dolog bort inni és vizet prédikálni, mert nem fogják komolyan venni az embert.”

- mondta.

Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte érdemes-e gyereket vállalni annak ellenére, hogy mindez növelné az éemberiség széndioxid-kibocsátását. Erre azt válaszolta, hogy:

 “Nem az emberek jelentik a problémát, hanem az, amit csinálnak.”

viahvg.hu