Forrnak az indulatok: Britney Spears pénzügyi visszaélésekkel vádolta meg az apját, húgát pedig jogi lépésekkel fenyegeti

Britney Spears ügyvédje jogi lépésekkel fenyegetőzött az énekesnő húga, Jamie Lynn ellen, és pénzügyi visszaélésekkel vádolta meg Jamie Spearst, többek között azzal, hogy egy magánbiztonsági céget bérelt fel, hogy megfigyeljék  Britney-t és a hozzá közel álló embereket - írja a The Guardian.

Forrnak az indulatok: Britney Spears pénzügyi visszaélésekkel vádolta meg az apját, húgát pedig jogi lépésekkel fenyegeti
-illusztráció- (Fotó: AP)

Az énekesnő ügyvédje, Mathew Rosengart levélben arra utasította Jamie Lynnt, hogy „hagyja abba, hogy a promóciós kampánya során lekicsinylően hivatkozzon Britney-ről” az új memoárjában.

"Ha ezt nem teszi meg, vagy megrágalmazza őt, Britney kénytelen lesz megfontolni és megtenni minden megfelelő jogi lépést."

A levélben az áll, hogy Jamie Lynn emlékirata „félrevezető vagy felháborító állításokat tartalmaz”, és Britney úgy gondolja, hogy Jamie Lynn „pénzbeli haszonszerzés céljából kihasználja őt”. Britney ezt az állítást tette korábban egy nemrégiben megjelent Instagram-bejegyzésében is, mondván:

„Egy könyvet akar eladni az én költségemen”.

Jamie Lynn erre a kijelentésre reagálva azt állította:

„A könyvem nem róla szól. Nem tehetek róla, hogy én is Spearsnek születtem, és hogy néhány élményem a nővéremet érinti.”

A  nővérek közötti vita azután kezdődött, hogy Jamie Lynnel interjút készítettek a Good Morning America műsorban, amiben azt mondta, hogy Britney viselkedése „egyenetlen, paranoiás és spirális volt”.

A könyvben Jamie Lynn leír egy Britney-vel kapcsolatos állítólagos incidenst még gyerekkorukból

 „Britney azt mondta nekem: „Bébi, félek.” És elővett egy nagy kést a konyhából, magával vitt a szobámba, és bezárta az ajtót. Betette a kést az éjjeliszekrény fiókjába, és egyszerűen megismételte: „Félek.”

Ezzel kapcsolatban Britney a következőt írta a Twitteren:

„Jamie Lynn… teljesen új szintre süllyedtél. Soha nem voltam késsel a közeledben."

Jamie Lynn egy podcast-interjúban tovább taglalta az esetet, és azt mondta:

„Soha nem éreztem úgy, hogy ártana nekem vagy bárminek – egyszerűen furcsa volt.”

Egy későbbi Twitter-bejegyzés szerint Britney enyhítette álláspontját, és azt mondta Jamie Lynnnek, „csak tudd, hogy szeretlek”.

Nemrégiben pedig az is kiderült, hogy Britney apja, Jamie Spears megpróbálta az énekesnővel kifizettetni a gyámsági meghallgatások miatt kiállított számlákat. Rosengart válaszul bírósági beadványt nyújtott be, amelyben kijelenti:

„Az ellene felhozott kötelességszegéssel kapcsolatos állítások konkrétak, hitelesek és súlyosak, a visszaéléstől az összeférhetetlenségen, a rossz pénzügyi gazdálkodáson és a természetvédelmi testület korrupcióján át az állami és szövetségi büntetőjog kifogásáig.”

A New York Times által közölt beadványban hivatkozott állítólagos incidensek közé tartozik a Black Box biztonsági cég összesen 6 millió dollárért bérbeadása Britney és édesanyja telefonjának megfigyelése, valamint a terápiás üléseiről készült jegyzetek letöltése, annak ellenére, hogy megtiltották neki, hogy megtekinthesse őket. és nyomon követhesse a vele kapcsolatban álló emberek mozgását GPS-en keresztül.

A bírósági beadvány más részeiben Jamie Spears-t azzal is vádolják, hogy eladta Britney gyermekkori otthonát magának, vagyona feletti felügyeletért magas költségeket számolt fel – többek között pénzeszközöket küldött egy Jamie Lynn férje tulajdonában lévő cégnek –, valamint azzal, hogy szokatlanul nagy ügyvédi költségeket hagyott jóvá. több tucat ügyvédi irodának.

A bírósági dokumentumokban megfogalmazott állítások egy olyan nyomozó megállapításait tükrözik, amelyeket Britney jogi csapata használt fel az ügyhöz.A nyomozás részét képezte egy interjú a Black Box egyik volt alkalmazottjával is.

Jamie Spears egyelőre nem reagált a vádakra. A The Guardian megkereste ügyvédjét. A megfigyeléssel kapcsolatos vádakra adott korábbi válaszában Jamie Spears jogi képviselője a New York Timesnak azt mondta:

„Minden cselekedete teljesen törvényes volt. Tetteit Britney, a bíróság által kinevezett ügyvédje, és a bíróság tudtával és beleegyezésével hajtotta végre.”

Jamie Spears ügyvédi költségekkel kapcsolatos kérelmével várhatóan a szerdai bírósági tárgyaláson foglalkoznak majd Los Angelesben.

The Guardian/para