A fiú élete 12 évét egy buborékban élte le - súlyos betegségben szenvedett

David Phillip Vetter 9 hónapot töltött az anyja méhében, és néhány másodperccel a születés után műanyag buborékba helyezték, amelyet soha nem hagyhatott el. A fiú egy ritka, SCID nevű betegségben szenvedett, ami miatt nem működött az immunrendszere - írja az Obkec.

A fiú élete 12 évét egy buborékban élte le - súlyos betegségben szenvedett
Fotó: Wikimedia Commons

David szülei harmadik gyermeke volt. 1971 szeptemberében született Texasban, volt egy nővére, Katherine. Fiútestvére, David Joseph meghalt a SCID-ben. Amikor a szülők megtudták, hogy még egy fiúgyermekük lesz, az orvosok azt mondták nekik, hogy 50 százalék az esélye, hogy ő is SCID-vel fog megszületni. A szakemberek azt mondták, hogy David steril buborékban való tartása csak egy bizonyos ideig lehetséges – írja a Bright Side portál.

Azt gondolták, hogy a fiú 2 éves korára legyőzi a súlyos kombinált immunhiányt. Azonban egész életében a buborékban élt amiatt, hogy védve legyen a vírusoktól és baktériumoktól, amelyek végzetesek lehetnek számára. Sokszor felmerültek kérdések, hogy vajon etikus-e a gyereket buborékban nevelni, de az orvosok végül arra a következtetésre jutottak, hogy nincs más lehetőség.

Minden egyes dolgot, amit kapott, legyen az étel, víz, pelenka, ruha vagy könyv, sterilizálni kellett. A NASA mérnökei egy űrhajós öltönyt is készítettek David számára, amely lehetővé tette számára a szabad mozgást. Az akkori 50 ezer dollárt érő szkafanderrel David anyja először tudta megfogni és megölelni fiát. David akkor már 5 éves volt.
Fájt a keze a sok vérvételtől, és rengeteg injekciót kapott. 1983-ban az orvosok egy új orvosi eljárással álltak elő - csontvelő-transzfúzióval. David nővére önként jelentkezett donornak, hogy ily módon esélyt adjon testvérének a gyógyulásra.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: