A filmbeli Thort alakító Chris Hemsworth egészségügyi okok miatt visszavonul egy kis időre

A Marvel filmsorozat sztárja, Thor dokumentumfilm sorozatot forgatott a streaming cégnek. Ennek keretében teszteket végeztek el nála, és kiderítették, hogyan élhet tovább és egészségesebben – írja a Nový Čas.

A filmbeli Thort alakító Chris Hemsworth egészségügyi okok miatt visszavonul egy kis időre
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

Ekkor derült ki, hogy az ApoE4 gén két kópiája van a szervezetében. Az egyiket az anyjától, a másikat az apjától örökölte. A lakosság körülbelül 2-3 százaléka rendelkezik ennek a génnek mindkét másolatával, és körülbelül 10-szer nagyobb valószínűséggel alakul ki Alzheimer-kór ilyen személyeknél. Ez a demencia leggyakoribb formája, amely zavartságot, memória- és kommunikációs problémákat okoz.

Hemsworth elmagyarázta, hogy nem diagnosztizáltak nála Alzheimer-kórt. Csak figyelmeztették a fokozott kockázatra.

"A hír elindított bennem valamit, amitől szabadságra vágytam"

- mondta Chris Hemsworth, hozzátéve, hogy olyan megelőző intézkedéseket fog tenni, amelyek hatással lesznek élete élete hátralévő részére.

„Az alváskezelésről, a stresszkezelésről, a táplálkozásról, a mozgásról és a fizikai erőnlétről szól. Ezeket következetesen alkalmazni kell”

– tette hozzá a színész.

Az eredeti terv az volt, hogy a dokumentumfilm forgatása közben minden teszt eredményét élőben, kamerával rögzítve bejelentik Hemsworth-nek. Amikor azonban Darren Aronofsky rendező megtudta, miről van szü, négyszemközt mondta el neki, hogy mi a helyzet. 

A színész a Vanity Fair magazinnak bevallotta, hogy nagyapját is Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Hemsworth éppen most fejezte be a Furiosa, a Mad Max folytatásának forgatását. A tervezett szünetben az ausztráliai Byron Bay-ben található otthonába vonul vissza, ahol azt tervezi, hogy Elsa Pataky színésznővel és három gyermekükkel ölti majd a pihenését.

Nový Čas/para